Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır?

İşten, okuldan ya da dışarıdan eve geldin, ama çok hızlı bir şekilde yiyebileceğin bir

atıştırmalığa mı ihtiyacın var? Kahvaltılarda fark yaratan, çocukluğu hatırlatan, aynı zamanda

çocukların da bayıldığı bir lezzet olan yumurtalı ekmek hazırlamaya ne dersin? Okuyacağın püf

noktaları ve basit talimatlar yardımıyla yalnızca 10 dakikada yumurtalı ekmek hazırlayabilirsin.

Yanına birkaç dilim peynir ve çay hazırlamayı da unutma! Peki en kolay şekilde yumurtalı

ekmek nasıl yapılır? Hemen ilk adımlara başlayalım. 

 

Yumurtalı Ekmek Malzemeleri 

● 4-5 yemek kaşığı kadar süt, 

● 1 adet dilimlenmiş taze ekmek, (Bayat ekmek de olabilir.)

● 3 yumurta,

● Yarım tatlı kaşığı tuz,

● 1 yemek kaşığı tereyağı, margarin ya da 2 yemek kaşığı sıvı yağ. 

● Arzuya göre yarım çay kaşığı karabiber ve pul biber. 

 

Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır?

Yumurtalı ekmek yapımı yalnızca 5 adımda kolayca tamamlanabilir. İşte yumurtalı ekmek için

yapman gerekenler: 

● Öncelikle 3 yumurta, 4-5 yemek kaşığı süt ve tuz çırpıcı yardımıyla derin bir kap içerisinde

iyice karıştırılır. İçerisine baharatlar eklenir ve yeniden çırpılır. 

● Yapışmayan bir tava ocakta orta ateşte kızdırılır ve içerisine yağ eklenir. 

● Sonra dilimlenen ekmekler tane tane her iki yönden yumurtaya batırılır ve hiç boşluk

kalmadan her tarafına yumurta bulaşmasına özen gösterilir. Henüz kasenin üzerindeyken birkaç saniye süzülmesi beklenir. 

● Süzülen ekmekler kızdırılmış yağlı tavaya sırayla yatırılır. Yaklaşık 15-20 saniye sonra diğer yüzleri çevrilir. 

● Ekmeklerin iki yüzünün de pişirilmesi sağlanır. Pişen ekmekler tabağa alınır ve tavaya

yeni dilimler konulmadan önce tava hafifçe yeniden yağlanır. İşlem tekrarlanır.  

 

Yumurtalı Ekmek Servisi ile Birlikte Neler Yenir? 

Yumurtalı ekmeğin yanında çay ve peynir olmazsa olmazdır. Sen de yanında dilediğin peynir

çeşidini tüketebilir, istersen yumurtalı ekmeğini tuzsuz olarak hazırlayıp, bal - reçel gibi diğer

kahvaltılık alternatiflerini de değerlendirebilirsin. Biraz daha vaktin varsa yanında sosis

kızartması ya da sucuk kızartması da yapabilirsin. Servisin yanında domates - salatalık gibi

ayrılmaz ikilileri ekleyebilir, diğer yeşillik türlerini de deneyebilirsin. 

 

Yumurtalı Ekmek Püf Noktası

Yumurtalı ekmekleri pişirirken tavanı yakmaman çok önemli. Bunun için ocağının ısı seviyesini

kızartma işlemi boyunca takip etmen gerekir. Yumurtalı ekmek çok hızlı bir şekilde pişeceği için

henüz olup olmadığını göz kararı kestiremeyebilirsin. Bu yüzden ekmekleri sürekli çevirerek sık

sık kontrol etmen, yakmadan doğru bir şekilde pişirmene yardımcı olabilir. Eğer yumurtaya

alerjin varsa, bu tarifi tüketmemen çok önemli.