Ton Balıklı Kinoa Salatası Tarifi

Son yılların popüler besinlerinden biri olan kinoa ve ton balığının mükemmel birlikteliği ton balıklı

kinoa salatası lezzetinin yanı sıra sağlığa faydaları ile de dikkat çeker. Lif, vitamin, mineral ve

proteinden zengin bir kaynak olan ton balıklı salata kalori içeriği düşük bir besindir. Özellikle

formunu korumak isteyenler için ideal bir seçenektir. İşte sana özel sağlıklı ve lezzetli ton balıklı

kinoalı salata tarifi:

 

Ton Balıklı Kinoa Salatası Malzemeleri

● 200 gram konserve ton balığı

● 1 su bardağı kinoa

● 2 salatalık

● 10-12 cherry domates

● Birkaç dal taze soğan

● Dereotu

● Maydanoz

● 3 yemek kaşığı zeytinyağı

● Üzüm sirkesi

● 2.5 su bardağı su

● Tuz

● İsteğe bağlı baharat

 

Ton Balıklı Kinoa Salatası Nasıl Yapılır?

Kinoa, su çekerek şişmesi için geniş bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir.

Kinoa taneleri şiştikten sonra süzgeç ile suyu süzülür ve bol su ile durulanır. Geniş bir tencere

içine şişen kinoa koyulur. Yine kinoanın üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir ve orta ateşte

kapağı kapatılarak 15 dakika kadar pişirilir. Kinoa suyu çektiğinde tahta bir kaşık ile birbirine

yapışmasını önlemek amacıyla karıştırılır ve soğuması için ocaktan alınır. Salatalıkların kabuğu

soyulur ve derin bir kap içine küp küp doğranır.

Cherry domatesler ortadan ikiye kesilir, taze soğanlar halka şeklinde doğranır. Maydanoz ve

dereotu ince ince kıyılır ve domates ile salatalıkla beraber kaba eklenir. Cam bir kâse içine

zeytinyağı, üzüm sirkesi, tuz ve istenirse baharatlar eklenerek çırpılır, sos elde edilir. Soğuyan

kinoa ve ton balığı salata malzemelerinin olduğu kaba aktarılır. Üzerine sos da eklenerek

servise hazır hale gelir.

 

Ton Balıklı Kinoa Salatası Servis Önerisi

Ton balıklı kinoalı salata oldukça besleyici ve doyurucudur. Özellikle diyet yapanlar tek başına

öğün olarak da tüketebilir. Arkadaş toplantıları ve ikindi çayları için sağlıklı bir ikram alternatifi

olarak değerlendirilebilir. Ara öğünler için de ideal bir seçenek olan salata, sebze yemekleri ve

çorba ile de mükemmel bir uyum sağlar. İçeriğindeki sebzelerin vitamin değerini yitirmemesi için

taze olarak tüketilmesi önerilen ton balıklı kinoalı salata, avokado, brokoli gibi sebzelerle birlikte servis edilebilir.

 

Ton Balıklı Kinoa Salatası Püf Noktası

Kinoa doğal bir besindir, kabuklarında kendine özgü acımsı bir tat bulunur. Kinoayı pişirmeden

önce soğuk suyla iyice yıkaman ve bir süre suda bekletmen gerekir. Sirke yerine dilersen limon

kullanabilirsin. Servis için beklemen gerekirse sosunu servisten birkaç dakika önce eklemen

yeşilliklerin canlılığını yitirmesine engel olur.