Son yılların popüler besinlerinden biri olan kinoa ve ton balığının mükemmel birlikteliği ton balıklı
kinoa salatası lezzetinin yanı sıra sağlığa faydaları ile de dikkat çeker. Lif, vitamin, mineral ve
proteinden zengin bir kaynak olan ton balıklı salata kalori içeriği düşük bir besindir. Özellikle
formunu korumak isteyenler için ideal bir seçenektir. İşte sana özel sağlıklı ve lezzetli ton balıklı
kinoalı salata tarifi:
Ton Balıklı Kinoa Salatası Malzemeleri
● 200 gram konserve ton balığı
● 1 su bardağı kinoa
● 2 salatalık
● 10-12 cherry domates
● Birkaç dal taze soğan
● Dereotu
● Maydanoz
● 3 yemek kaşığı zeytinyağı
● Üzüm sirkesi
● 2.5 su bardağı su
● Tuz
● İsteğe bağlı baharat
Ton Balıklı Kinoa Salatası Nasıl Yapılır?
Kinoa, su çekerek şişmesi için geniş bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
Kinoa taneleri şiştikten sonra süzgeç ile suyu süzülür ve bol su ile durulanır. Geniş bir tencere
içine şişen kinoa koyulur. Yine kinoanın üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir ve orta ateşte
kapağı kapatılarak 15 dakika kadar pişirilir. Kinoa suyu çektiğinde tahta bir kaşık ile birbirine
yapışmasını önlemek amacıyla karıştırılır ve soğuması için ocaktan alınır. Salatalıkların kabuğu
soyulur ve derin bir kap içine küp küp doğranır.
Cherry domatesler ortadan ikiye kesilir, taze soğanlar halka şeklinde doğranır. Maydanoz ve
dereotu ince ince kıyılır ve domates ile salatalıkla beraber kaba eklenir. Cam bir kâse içine
zeytinyağı, üzüm sirkesi, tuz ve istenirse baharatlar eklenerek çırpılır, sos elde edilir. Soğuyan
kinoa ve ton balığı salata malzemelerinin olduğu kaba aktarılır. Üzerine sos da eklenerek
servise hazır hale gelir.
Ton Balıklı Kinoa Salatası Servis Önerisi
Ton balıklı kinoalı salata oldukça besleyici ve doyurucudur. Özellikle diyet yapanlar tek başına
öğün olarak da tüketebilir. Arkadaş toplantıları ve ikindi çayları için sağlıklı bir ikram alternatifi
olarak değerlendirilebilir. Ara öğünler için de ideal bir seçenek olan salata, sebze yemekleri ve
çorba ile de mükemmel bir uyum sağlar. İçeriğindeki sebzelerin vitamin değerini yitirmemesi için
taze olarak tüketilmesi önerilen ton balıklı kinoalı salata, avokado, brokoli gibi sebzelerle birlikte servis edilebilir.
Ton Balıklı Kinoa Salatası Püf Noktası
Kinoa doğal bir besindir, kabuklarında kendine özgü acımsı bir tat bulunur. Kinoayı pişirmeden
önce soğuk suyla iyice yıkaman ve bir süre suda bekletmen gerekir. Sirke yerine dilersen limon
kullanabilirsin. Servis için beklemen gerekirse sosunu servisten birkaç dakika önce eklemen
yeşilliklerin canlılığını yitirmesine engel olur.