Yunan salatası içerisinde bir kahvaltıda yediğin her şeyin olduğu son derece sağlıklı ve
doyurucu bir tariftir. Salatayı ister misafirlerin için hazırladığın deniz ürünlerinden oluşan bir
sofrada servis et, istersen de tek başına öğün olarak rahatlıkla tüket, fark etmez etkileyici bir
görsellik sunar. Greek salata, görüntü olarak insanın içini ferahlaması ile birlikte sofralarına da
estetik bir dokunuş yapar. Bütün sofralara yakışan bu salatayı hazırlamak da çok kısa sürer.
Yunan Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Salata tarifleri içerisinde en kolaylarından biri olan Yunan salatasını iki kişilik bir şekilde ve 10
dakikada hazırlamak için gerekli malzemeler;
● 10 adet çeri domates
● 2 adet salatalık
● 1 adet kırmızı soğan
● 1 çay bardağı zeytin
● 100 gram ya da 2 dilim küp doğranmış beyaz peynir
● 1/2 adet yedikule marulu
● 1/4 adet kıvırcık marul
● 1 adet kapya biber
● 1 adet limon suyu
● 1/2 çay bardağı zeytinyağı
● 1/2 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı kekik
● Karabiber
Yunan Salatası Nasıl Yapılır?
Hafif bir salata çeşidi olan Yunan salatası tarifi oldukça hızlı bir şekilde hazırlanır.
1. Gerekli olan tüm malzemeleri yıkadıktan sonra kabuklu bir şekilde domatesleri ikiye böl, salatalıkları da dilimle.
2. Kapya biberleri salatalıklara uygun olarak dilimle. Kırmızı soğanların da kabuğunu çıkarıp yarım ay şeklinde doğra.
3. Zeytinleri bıçakla kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra bütün olarak bırak.
4. Marulları da çatala gelecek şekilde iri iri doğra.
5. Sos için; ayrı bir kapta da zeytinyağı, limon, tuz, kekik çırparak karıştır.
6. Servis edeceğin salata kesesinin içine hazırladığın malzemelerden sırası ile marullar,
kırmızı soğan, salatalık, çeri domates, kapya biber, siyah zeytin (isteğe göre yeşil zeytin)
ve beyaz peynirleri güzel bir şekilde dizdikten sonra hazırladığın sosu gezdir. Son olarak
taze çekilmiş karabiberi serpiştirip servis yapabilirsin.
Yunan Salatası İle Birlikte Servis Önerileri
Yunan salatasını her çeşit sofrada sunabilirsin. Et, tavuk ya da balık yemeklerinin yanında
servis edebileceğin gibi meze olarak da hazırlayabilirsin. Tok tutma özelliğinden dolayı, diyet
listelerinde de yer alan Yunan salatası içeriğinden dolayı oldukça besleyicidir.
Yunan Salatası Yapımının Püf Noktaları
Yunan salatasının yapımında dikkat etmen gereken bazı püf noktalar vardır. Malzemeleri
kabukları ile doğrarsan daha şık bir görünüm oluşur. Sosu en son dökerek üzerine karabiberi
serptikten sonra karıştırıp malzeme sırasını bozmamalısın. Böylece, içerisine koyduğun
malzemeler kolaylıkla seçilir ve ezilmez. Diri gözüken malzemeler ile hazırlanmış Yunan
salatasını sofrana yerleştirebilirsin.