Eşsiz lezzetiyle Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunan mantı, yapımı en zor
yemeklerden biri olarak biliniyor. Peki mantıyı pratik bir şekilde pişirmenin bir yolunu öğrenmeye
ne dersin? Eğer kısa sürede eşsiz bir kolay mantı pişirmek ilgini çekiyorsa, hemen mutfağa geç
ve kollarını sıva! İşte karşında, en pratik mantı tarifi!
Kolay Mantı Malzemeleri
Mantı Malzemeleri:
● 2 ya da 3 orta boy yufka
● 250 gram kıyma
● Yarım demet maydonoz
● Yarım çay bardağı zeytinyağı
● Yarım kuru soğan
● Dilediğin kadar tuz, karabiber ve baharat
Sos Malzemeleri:
● Bir orta boy kase yoğurt
● 2 - 3 diş ezilmiş sarımsak
● Yarım çay bardağı zeytinyağı
● 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
● Damak zevkine göre nane, tuz, baharat
Kolay Mantı Yapılışı
Malzemelerini hazırladığına göre, artık pratik mantı yapımı safhasına geçebilirsin. Aşağıdaki
adımları takip ederek kendi mantını hızla hazırlayabilir ve benzersiz bir lezzet deneyiminin tadını
çıkarabilirsin. Hazır mısın? O zaman karşında, seni bambaşka bir lezzet diyarına taşıyacak kolay mantı tarifi!
● Soğanı bıçakla ya da rondoyla küçük parçalara ayır, maydonozları doğra ve kuru soğana
karıştır. Sonrasında bu karışımı kıymayla ve dilediğin kadar baharatla karıştırarak macun halini alıncaya kadar yoğur.
● Hazır yufkayı mutfak tezgahına ser ve mantı kalıbıyla üzerinden geç. Hazır mantı kalıbıyla
yufkanı parçalara ayırdıktan sonra macun haline getirdiğin kıyma karışımını her bir parçaya dağıt.
● İçlerini doldurduğun yufka parçalarını ikiye katla, kenarlarından yapıştır ve fırın tepsisine
doldur. Mantıların üzerine fırçayla zeytinyağı sür ve tepsiyi 220 dereceye ayarladığın fırına ver.
● Mantıları fırında 20 dakika boyunca pişir.
● Mantı pişerken soslarını hazırlamaya başlayabilirsin. Yoğurdu ezilmiş sarımsakla güzelce
karıştır. Zeytinyağını kırmızı biber ve diğer baharatlarla karıştırarak küçük bir tavada kızdır.
● Fırındaki mantı piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın yağı dökerek son
dokunuşunu gerçekleştir. Artık kolay mantın hazır; afiyet olsun!
Kolay Mantı Servisi ile Birlikte Ne Yenir?
Mantı, başlı başına son derece doyurucu ve lezzetli bir ana yemek olduğu için yanına ekstra bir
yiyecek servis etmeye pek ihtiyaç duyulmuyor. Ancak sen sınırları zorlamak istersen mantını
turşu, salata, çorba, patates kızartması gibi yiyeceklerle birlikte tüketebilir ve yanında gazlı bir
meşrubat içebilirsin.
Kolay Mantı Püf Noktası
Mantı parçalarını fırın tepsisine dizerken birbirlerine temas etmelerine özen göstermen son
derece önemlidir. Ayrıca farklı tatlar denemek istersen mantına domates sosu, et suyu ya da
tavuk suyu gibi değişik eklemeler de yapabilirsin.