Salata, Türk mutfağının vazgeçilmezidir ve birçok çeşidi bulunur. Mor lahana salatası ise
lezzetiyle her türlü ana yemeğe eşlik edebilir. Hazırlanması oldukça kolay olan bu salata,
vazgeçilmez bir mezedir. Ayrıca mor lahana salatasının birçok farklı tarifi bulunur. Mor lahana
salatasını dilersen yoğurt ile birlikte bir meze gibi tüketebilir, dilersen de klasik bir salata gibi
servis edebilirsin.
Mor Lahana Salatası Malzemeleri
● Orta boy mor lahananın yarısı
● 1 yemek kaşığı limon suyu
● 1 yemek kaşığı sirke (Sirkeyi damak zevkine göre tercih edebilirsin.)
● 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
● 1 çay kaşığı tuz
● Mor lahana salatasını meze kıvamında hazırlamak istiyorsan 3 ila 4 yemek kaşığı yoğurt
● 1 diş sarımsak
● İsteğe göre kornişon turşu ve konserve mısır
Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?
● Mor lahananın dış yaprakları koparılır (Çok sert olduğu için salatanın yapısını bozar.).
● Mor lahana ortadan ikiye bölünür ve kullanılacak olan kısım ovalanarak yıkanır.
● Mor lahana ince ince doğranır (Meze kıvamında yapmak istiyorsan rendeleyebilirsin.).
● Doğranan mor lahana derin bir kaba alınır, üzerine tuz eklenir ve yumuşayana kadar yoğrulur.
● Yumuşayan lahanaya sirke, yağ, limon suyu ve eğer meze yapılacaksa diğer malzemeler de eklenir.
● Salata karıştırılarak tüm malzemelerin iç içe geçmesi ve harmanlanması sağlanır.
● 1 saat kadar buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Mor Lahana Salatası Servisi ile Birlikte
Mor lahana salatası tarifi, her türlü ana yemeğe uyum sağlayabilen bir tariftir. Mor salata, sahip
olduğu etkileyici renk ile sofralarda adeta bir sanat eseri gibi gözükür. Mor lahana salatasını
servis ederken daha estetik bir görüntü için salatanın üzerine maydanoz ya da dereotu
serpebilirsin. Yoğurtlu mezeleri seviyorsan mor lahana salatasını sarımsaklı yoğurt ile bir araya
getirerek harikalar yaratabilirsin. Bu tarifin içerisinde kornişon turşu ve konserve mısır kullanmak
ise tatlı ve ekşiyi bir araya getirerek harika bir ahenk yaratmana yardımcı olacak. Mor lahana
salatanı servis ederken geniş beyaz bir tabak kullanabilirsin. Mor ile beyaz tonlarının dinginliği sofrana da yansıyacaktır.
Mor Lahana Salatası Tarifinin Püf Noktaları
Eğer yumuşacık bir salata tüketmek istiyorsan lahanaları mor salata tarifi içerisinde yer alan
diğer malzemeler ile birleştirmeden önce tavada biraz soteleyebilirsin. Hafif rengini vermeye
başladığında tavadan alırsan salataların hala diri ancak yumuşacık olur. Özellikle meze
kıvamında salata tarifi hazırlamak istiyorsan bu işlemi mutlaka gerçekleştirmelisin. Böylece hiç
zorluk yaratmadan ağızda dağılan bir meze hazırlayabilirsin.