Lezzetli ve Pratik Sucuklu Menemen Tarifi

Geleneksel Türk kahvaltılarının vazgeçilmez unsurları arasında yer alan sucuklu menemen,

eşsiz lezzetiyle ağızları sulandırırken çok sayıda insanın da favorileri arasında yer alıyor. Peki

bu benzersiz tadı kendi imkanlarınla pratik bir şekilde nasıl pişirebileceğini biliyor musun? İşte

karşında son derece hızlı ve kolay bir şekilde uygulayabileceğin sucuklu menemen tarifi...

 

Sucuklu Menemen Malzemeleri

● 3 ya da 4 adet yumurta,

● 1 adet parmak sucuk,

● 4 adet orta boy domates,

● 1 adet sivri biber,

● 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,

● 1 çay kaşığı tuz

● Damak zevkine göre belirleyeceğin miktarlarda kara biber ve baharat.

 

Sucuklu Menemen Nasıl Yapılır?

Sucuklu menemen yapılışı en basit ve en lezzetli yiyecekler arasında başı çekiyor. Aşağıdaki

basit adımları hızlı bir şekilde uygulayarak kendi sucuklu menemenini hazırlayabilir ve ailene,

arkadaşlarına, misafirlerine benzersiz bir ziyafet yaşatabilirsin.

 

● Malzemelerini bir araya getirdiğine göre, sucuklu menemen lezzetine artık hazırsın

demektir. O halde, hadi başlayalım! İlk iş olarak sivri biberi ve domatesleri pişirmeye hazır

hale getirmen gerekiyor. Sivri biberi son derece küçük parçalar halinde doğra, domatesleri

ise kabuklarını soyduktan sonra rondo, blender ya da rende vasıtasıyla macun kıvamına

getir. Eğer domateslerin daha diri kalmasını tercih ediyorsan, küçük parçalar halinde

doğrayabilirsin.

● Sucuklarını ve yumurtanı ayrı bir kapta hazırla. Sucukları dilediğin boyutta doğradıktan

sonra yumurtalarını kır ve sucuklarının üzerine dök. Küçük bir çırpıcı ile hem

yumurtalarının beyazını sarısıyla karıştır, hem de sucuklarla yumurtaların güzelce iç içe

geçmesini sağla. 

● 2 çorba kaşığı ayçiçek yağını tavaya boşalt ve tavayı kısık ateşte ısıt. Yağ yeterince

ısındıktan sonra domates ve biberlerini tavaya boşalt, spatula yardımıyla karıştırarak

pişirmeye başla.

● Domates ve biberler pişmeye başladıktan sonra sucuklu yumurta karışımını domatesin

tamamını kaplayacak şekilde gezdirerek tavaya boşalt. Karışımını kısa bir süre ağzı açık

şekilde pişirdikten sonra tava kapağını kapat ve dayanılmaz sucuklu menemen kokusu

mutfağını sarıncaya kadar bekle. O eşsiz kokuyu duyduğunda tavanın altını kapatabilir ve

pişirdiğin benzersiz lezzetin tadını çıkarabilirsin. Afiyet olsun!

 

Sucuklu Menemen Servisi ile Birlikte Ne Yenir?

Sucuklu menemen, kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Bu nedenle, sucuklu menemenin yanında

onun lezzetini daha da artıracak gıdalar tüketebilirsin. Zeytin, peynir, kızarmış ekmek ve demli

bir çay, sucuklu menemenin en keyifli eşlikçileri arasında sayılabilir.

 

Sucuklu Menemen Püf Noktası

Eğer sucuklarını iyi pişmiş olarak tüketmeyi seviyorsan, yumurtayla karıştırmadan önce ayrı bir

tavada birkaç dakika boyunca kızartabilirsin. Bu sayede menemeni hazırladığında sucuklarının

yumurtandan daha çok pişmiş olmasını sağlayabilirsin. Yumurtayı döktükten sonra tavayı

karıştırman, malzemelerin bulamaç haline gelmesine yol açabilir. Bu yüzden yumurtayı tavanın

her yerine ulaşacak şekilde dökmen ve sonrasında hiç karıştırmadan pişmeye bırakman, daha

doğru bir tercih olabilir.