Lezzetli ve Pratik Mantı Makarna Tarifi

Geleneksel Türk yemeklerinden biri olan mantı, hazırlaması zor ve zahmetli bir yemek çeşididir.

Mantı açmakta zorlanan ya da yapamayanlar için oldukça kolay olan makarna mantı tarifi ile

enfes bir mantı hazırlayabilirsin. İşte senin için özel pratik mantı makarna tarifi:

 

Pratik Mantı Makarna Malzemeleri

● 1 paket mantı makarna

● 250 gram kıyma

● Yarım çay bardağı sıvıyağ

● 2 yemek kaşığı tereyağı

● 400 gram yoğurt

● 4-5 diş sarımsak

● 1 orta boy soğan

● 5 su bardağı su

● Maydanoz

● Tuz

● Karabiber, nane

● Toz ve pul kırmızıbiber

 

Pratik Mantı Makarna Nasıl Yapılır?

İçleri kıyma harcı ile doldurulan mantı makarnayı haşlamak için geniş bir tencerenin içine su

koyulur. Suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz eklenerek kaynatılır. Kaynayan su içine mantı

makarna eklenerek kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 15 dakika pişirilerek suyu süzülür ve servis

tabağına soğumaya bırakılır. Sarımsakların kabukları soyulur ve tuz ile birlikte dövülür.

Yoğurdun içine dövülen sarımsaklar eklenerek servis tabağındaki mantı makarnanın üzerine

dökülür. Küçük bir tavanın içine zeytinyağı ve tereyağı ile kırmızı pul biber eklenir. Birkaç dakika

kavrulduktan sonra sarımsaklı yoğurdun üzerine eklenir. Pratik mantı makarna servise hazır.

 

Pratik Mantı Makarna Servisi ile Birlikte

Pratik mantı makarna, lezzetinin yanı sıra besleyici özellikleri ile de ön plana çıkar. Tek başına

bir öğün için uygun olan yemek, salata ve turşu ile uyum sağlar. Genellikle öncesinde domates,

mercimek, ezogelin gibi çorba çeşitleri ile birlikte ikram edilen pratik mantı makarna;

imambayıldı, fırında mücver ve zeytinyağlı taze fasulyenin yanına da çok yakışır. Salata olarak

pratik mantının yanına kışları karnabahar, marul ya da havuç salatası, yazın ise çoban ya da

patlıcan salatası hazırlayabilirsin. Mantıdan sonra sofranın olmazsa olmazı tatlı; şekerpare,

sütlaç, kazandibi tatlılar ile mantılı öğününü tamamlayabilirsin.

 

Pratik Mantı Makarna Püf Noktası

Mantı makarna için kaynattığın suyun içine birkaç damla zeytinyağı ekleyerek makarnaların

birbirine yapışmasını engelleyebilirsin. Suyunu süzmek yerine kaynama suyunu daha az

kullanarak suyu aldırmalı yapabilirsin. Böylece kıymalı harcın ve makarnanın kendine özgü

lezzetini daha yoğun olarak hissedebilirsin.

Mantı makarna sıcakken üzerine yoğurt eklemekten kaçınmalısın. Aksi halde yoğurdun doğal

yapısını bozabilir ve lezzet kaybı yaşayabilirsin. Dilersen sosu için kırmızıbiber ile birlikte biraz

da salça kullanabilirsin. Kişisel tercihler farklı olabileceği için sarımsaklı yoğurt ile sosu ayrı

tabaklara alabilir, kişilerin dilediği yoğunlukta tabaklarına almalarını sağlayabilirsin.