Lezzetli Mantar Yemeği Tarifi

Proteinler ve vitaminler bakımından oldukça zengin olan mantar, tek başına besleyici özellikleri

yüksek olan bir besindir. Kolay ve pratik şekilde hazırlanabilen yemeklerin baş tacıdır. Ekonomik

olması sebebiyle de oldukça tercih edilir. Çeşitli sebzelerle ve etlerle mükemmel bir uyum

yakalayan mantar başka yemeklerin yanına garnitür olarak kullanılmasıyla ünlü olsa da kalorisi

düşük ve besin değeri yüksek bir besin olduğundan tek başına da sofraların vazgeçilmez

yemeklerinden biridir. İşte "Mantar nasıl yapılır", "Mantar yemeği nasıl yapılır?" sorularının

cevapları: 

 

Lezzetli Mantar Yemeği Malzemeleri

● 1 kilo kültür mantarı

● 1 yemek kaşığı tereyağı

● 1 yemek kaşığı sıvı yağ 

● 2 adet orta boy kuru soğan

● 2 diş sarımsak

● 2 yemek kaşığı domates salçası

● 1 adet orta boy domates

● 1 tepeleme çay kaşığı tuz

● Yarım çay kaşığı karabiber

● 1 çay kaşığı kekik

● 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

● Yarım çay kaşığı kimyon

● Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

● 1 su bardağı sıcak su

 

Lezzetli Mantar Yemeği Nasıl Yapılır? 

● Öncelikle mantarlar güzelce temizlenir. Kabukları çok kirli ise soyularak hazırlanması

tavsiye edilir. Mantarların büyüklüğüne göre 2'ye ya da 4'e bölebilirsiniz. Eğer mantarlar

küçükse dilimlenmesine gerek yoktur. 

● Domatesler küp küp, kuru soğanlar yarım ay şeklinde ve sarımsaklar ince ince doğranır. 

● Diğer yandan yarım ay şeklinde doğranan soğanlar 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek

kaşığı sıvı yağ koyulan derin bir tavada pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce ince

doğranan sarımsaklar eklenir. Birkaç kere karıştırılarak kavurmaya devam edilir.  

● Ardından küp küp doğranan domatesler eklenerek suyunu çekene kadar bekledikten

sonra mantarlar eklenip biraz daha karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mantarlar

önce suyunu salar ve daha sonra suyunu çekerek pişer. Mantarların suyunu salmasını beklemelisin.

● Mantarların demlenmesini beklerken geniş bir kapta 1 su bardağı sıcak suyun içinde salça

eritilir. Tuz ve baharatlar karıştırılarak suyunu çeken mantar yemeğinin üzerine son

aşama olarak salçalı su dökülür. 

● Lezzetli mantar yemeği 10 dakika kadar orta ateşte kaynayarak hazır hale gelir. 

 

Lezzetli Mantar Yemeği Servisi ile Birlikte 

Lezzetli mantar yemeği etin her türlüsü ile çok yakışacağından dilersen yemek içinde kuşbaşı et

ya da tavuk eti kullanabilirsin.

Servis önerisi olarak üzerine rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri, kurutulmuş acı kırmızı

biber ya da ince ince doğranmış yeşil soğan ilave ederek servis edebilirsin.

 

Lezzetli Mantar Yemeği Püf Noktası 

Mantarların çok fazla suyla temas etmemesi gerekir. Su içinde bekletilen ya da iç kısmına çok

fazla su temiz eden mantarlar lezzetini kaybedebilir. Mantarlar silinerek ya da kabuğu soyularak temizlenmelidir. 

Aynı zamanda mantar pişirirken çok fazla karıştırmak mantarın lezzetli suyunu çok fazla

bırakmasına neden olur. Böylece mantar yemekleriniz kuru ve lezzetsiz olur