Tavuk kıymasıyla yapıp baharatlarla süsleyerek pişirdiğin pratik tavuk köftesinin lezzetinden
tattıktan sonra en yakın tarihte tekrar tavuk köftesi tarifi yapmak için gün sayacaksın. Yiyenlerin
lezzetiyle büyülendiği bir daha istediği tavuk köftesi yapmak hem ekonomik hem pratik hem de
oldukça leziz. Normal köfteye göre daha tok bir yapıya sahip olan tavuk köfte, 10 dakikada
hazırlanıp birkaç dakikada pişirilerek zamandan tasarruf etmeni sağlar. "Tavuk köfte nasıl
yapılır?" diye meraklanmana gerek yok. İşte lezzeti ve görüntüsü şahane tavuk köftesi; kolay ve
pratik tarifle karşındayız.
Tavuk Köftesi Tarifi Malzemeleri
● 500 gram kemiksiz tavuk göğsü
● 1 adet büyük boy kuru soğan
● 2 diş sarımsak
● 3 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek içi
● 1 adet yumurta
● Bir tutam taze nane
● Yarım demet maydanoz
● 1 çay kaşığı kimyon (silme)
● 1 tatlı kaşığı kekik
● 1 çay kaşığı tuz
● Yarım çay kaşığı karabiber
● 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
● 500 gram kemiksiz tavuk göğsü küçük parçalara bölündükten sonra mutfak robotunda
kıyma haline gelene kadar çekilir. Dilersen zırh yardımıyla satır kıyma haline getirip kullanabilirsin.
● Kıyma haline getirdiğin tavuk göğsü derin bir kaba alınır üzerine 3 yemek kaşığı galeta
unu, 1 yumurta, kimyon, karabiber, kekik ve tuz eklenip güzelce karıştırılır.
● Kuru soğan iri parçalara bölünür sarımsak, maydanoz ve nane ile birlikte mutfak
robotundan geçirilip hazırlanan köfte harcına eklenir. İyice özdeşleşene kadar yoğrulur.
● Vakit varsa köfte harcının ağzı stres filmle kaplanarak yarım saat buzdolabında dinlendirilebilir.
● Ardından köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak el sıvı yağ ile ıslatılarak
yuvarlanır ve yassı bir köfte haline getirilir.
● Yüksek ısıya dayanıklı döküm ya da yapışmaz özelliklere sahip bir tava yüksek ateşte
ısıtılır. Yağ kullanmadan tavuk köftelerini her iki tarafı da 5'er dakika kızarana kadar pişirilir.
Tavuk Köftesi Tarifi Fırın Servisi ile Birlikte
● Lezzetli ve pratik tavuk köftelerini yağlı kayıt serdiğin fırın tepsisine dizerek 200 derecede
10 - 15 dakikada pişirebilirsin.
● Dilersen tavuk köftesini çıtır pane harcına bulayarak derin yağda kızartabilirsin. Yanında
karışık sebzelerle servis edebilirsin.
Tavuk Köftesi Tarifi Püf Noktası
● Kemiksiz tavuk göğüs eti yağsız bir et olması sebebiyle köfteler piştikten sonra daha sert
ve tok bir hal alacaktır. Yağsız etten yapılan köftelere şekil vermek zor olabilir. Bu nedenle
şekil vermeden önce ellerini sıvı yağ ile ıslatarak daha rahat şekil verebilirsin.
● Pişirme esnasında sıvı yağ kullanmak köftelerin pişerken yapışmasına ve dağılmasına
neden olabilir.