Leziz ve Pratik Tavuk Köftesi Tarifi

Tavuk kıymasıyla yapıp baharatlarla süsleyerek pişirdiğin pratik tavuk köftesinin lezzetinden

tattıktan sonra en yakın tarihte tekrar tavuk köftesi tarifi yapmak için gün sayacaksın. Yiyenlerin

lezzetiyle büyülendiği bir daha istediği tavuk köftesi yapmak hem ekonomik hem pratik hem de

oldukça leziz. Normal köfteye göre daha tok bir yapıya sahip olan tavuk köfte, 10 dakikada

hazırlanıp birkaç dakikada pişirilerek zamandan tasarruf etmeni sağlar. "Tavuk köfte nasıl

yapılır?" diye meraklanmana gerek yok. İşte lezzeti ve görüntüsü şahane tavuk köftesi; kolay ve

pratik tarifle karşındayız.

 

Tavuk Köftesi Tarifi Malzemeleri

● 500 gram kemiksiz tavuk göğsü

● 1 adet büyük boy kuru soğan

● 2 diş sarımsak

● 3 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek içi

● 1 adet yumurta

● Bir tutam taze nane

● Yarım demet maydanoz

● 1 çay kaşığı kimyon (silme)

● 1 tatlı kaşığı kekik

● 1 çay kaşığı tuz

● Yarım çay kaşığı karabiber

● 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

● 500 gram kemiksiz tavuk göğsü küçük parçalara bölündükten sonra mutfak robotunda

kıyma haline gelene kadar çekilir. Dilersen zırh yardımıyla satır kıyma haline getirip kullanabilirsin. 

● Kıyma haline getirdiğin tavuk göğsü derin bir kaba alınır üzerine 3 yemek kaşığı galeta

unu, 1 yumurta, kimyon, karabiber, kekik ve tuz eklenip güzelce karıştırılır. 

● Kuru soğan iri parçalara bölünür sarımsak, maydanoz ve nane ile birlikte mutfak

robotundan geçirilip hazırlanan köfte harcına eklenir. İyice özdeşleşene kadar yoğrulur. 

● Vakit varsa köfte harcının ağzı stres filmle kaplanarak yarım saat buzdolabında dinlendirilebilir. 

● Ardından köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak el sıvı yağ ile ıslatılarak

yuvarlanır ve yassı bir köfte haline getirilir.

● Yüksek ısıya dayanıklı döküm ya da yapışmaz özelliklere sahip bir tava yüksek ateşte

ısıtılır. Yağ kullanmadan tavuk köftelerini her iki tarafı da 5'er dakika kızarana kadar pişirilir.  

 

Tavuk Köftesi Tarifi Fırın Servisi ile Birlikte 

● Lezzetli ve pratik tavuk köftelerini yağlı kayıt serdiğin fırın tepsisine dizerek 200 derecede

10 - 15 dakikada pişirebilirsin.

● Dilersen tavuk köftesini çıtır pane harcına bulayarak derin yağda kızartabilirsin. Yanında

karışık sebzelerle servis edebilirsin. 

 

Tavuk Köftesi Tarifi Püf Noktası 

● Kemiksiz tavuk göğüs eti yağsız bir et olması sebebiyle köfteler piştikten sonra daha sert

ve tok bir hal alacaktır. Yağsız etten yapılan köftelere şekil vermek zor olabilir. Bu nedenle

şekil vermeden önce ellerini sıvı yağ ile ıslatarak daha rahat şekil verebilirsin.

● Pişirme esnasında sıvı yağ kullanmak köftelerin pişerken yapışmasına ve dağılmasına

neden olabilir.