Karışık Kızartma Tarifi : Nefis ve Pratik

Kızartmanın her türlüsü makbuldür. Bu pratik ve lezzetli yemeğin Türk mutfaklarında oldukça

fazla yapıldığını aşikardır. Karışık kızartma dendiğinde annelerin şahane el lezzetleri hatırlanır.

Efsaneleşmiş domates sosu ile harika bir anne lezzeti haline gelen karışık kızartma tarifi sizlerle;

 

Karışık Kızartma Malzemeleri

Kızartma İçin Malzemeler:

● 2 adet orta boy patates

● 2 adet orta boy kabak

● 2 adet orta boy patlıcan

● 4 adet orta boy havuç

● 10 adet köy biberi

● Kızartmak için bolca sıvı yağ

Domates Sos İçin Malzemeler: 

● 5 adet büyük olgun, yumuşak domates

● 6 - 7 diş sarımsak

● 1 tatlı kaşığı domates salçası

● Yarım tatlı kaşığı biber salçası

● 2 adet kesme şeker

● 1 tatlı kaşığı tuz 

● Yarım çay kaşığı karabiber

● 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

● 4 - 5 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Karışık Kızartma Nasıl Yapılır? 

● Öncelikle bütün sebzeler güzelce yıkanır. Patateslerin kabukları soyulup parmak

kalınlığında doğranır. Nişastasını bırakması için suyun içinde bekletilir.

● Patlıcanların kök kısmı kesilip kabukları soyulur. Halka şeklinde dilimlenir ve acı tadını

bırakması için tuzlu suyun içinde bekletilir.

● Kabakların ve havuçların kabukları soyucu yardımıyla incecik soyulur. Kabaklar halka

şeklinde, havuçlar julyen şekilde doğranır. 

● Köy biberleri güzelce yıkanır. Bir peçete ya da kağıt havlu yardımıyla kurumasını sağlanır. 

Eğer tüm kızartmalar aynı yağın içinde pişirilecekse geniş bir kızartma tenceresinde sırasıyla

kızartılır. Bu sıralama önce patatesler sonra kabak daha sonra patlıcan son olarak havuç ve

ardından biberler kızaracak şekilde olmalıdır. Çünkü karışık kızartma yaparken havuç renk

bırakacağından diğer sebzelerin turuncu olmasını ya da biberin kokusunun diğer sebzelere

geçmesini istemezsin. Bu nedenle bu sebzeleri en son kızartmalısın. 

● Bir yandan domates sosu hazırlanmaya başlanır. Derin bir tencereye sıvı yağ ve çok ince

doğranan soğanlar eklenir ve soğanların kavrulması beklenir.

● Ardından kabukları soyulup rendelenen domatesler eklenir. Domatesler kaynamaya

başladığında salçalar, rendelenen sarımsaklar, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.

● Domates sosu kıvam almaya başladığında küp şekerle lezzetlendirilir. Bu aşamadan

sonra kısık ateşte 10 - 15 dakika kadar arada bir karıştırılarak pişirilir. Kızartma tarifi için

hazırlanan domates sosu hazırdır.

● Sırasıyla kurutup kızartma yağının içine atılan sebzeler kızartılıp geniş bir servis tabağına dizilir.

Son olarak karışık kızartma tarifi için hazırlanan lezzetli domates sosu kızarmaların üstüne

dökülerek afiyetle yenebilir.

 

Karışık Kızartma Tarifi : Nefis ve Pratik Servisi ile Birlikte 

Karışık kızartma tarifi için sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsin. 

 

Karışık Kızartma Tarifi : Nefis ve Pratik Püf Noktası 

Kızartmak için tarifteki sebzelerden hepsini kullanabileceğin gibi sadece sevdiklerinden seçerek aynı tarifi uygulayabilirsin.

Kızartma malzemelerinden suyun içinde beklettiğin sebzeleri, kızgın kızartma yağına atmadan

önce peçete yardımıyla kurulamayı unutmamalısın.