Kalamar Tava Nasıl Yapılır?

Yaz akşamlarının, tatil sofralarının olmazsa olmazları arasında yerini her zaman koruyan

kalamar, sevdiklerinin bulunduğu bir sofranın en kıymetli misafirlerinden biri olur. Tarator

sosuyla hemen herkesin en sevdiği deniz ürünlerinden biri olan kalamar tava, çıtır çıtır sesiyle

damağını şenlendirir. Evde de rahatlıkla hazırlayabileceğin bir meze çeşidi olan kalamar tava,

üzerine kattıkların ve sevgin ile tatil sofralarında oldukça keyifli bir yemek olarak yerini alır.

 

Kalamar Tava İçin Gerekli Malzemeler

● 1 kg temizlenmiş kalamar

● 1 şişe maden suyu

● 1/2 yemek kaşığı toz şeker

● 1/4 tatlı kaşığı karbonat

● 1/2 çay kaşığı tuz

● Kızartmak için; 3 yemek kaşığı un

● 2 su bardağı ayçiçek ya da zeytinyağı

 

Kalamar Tava Nasıl Yapılır?

Kalamar tava tarifi oldukça kolay bir şekilde yapılır. Hazırlama 30, pişirme süresi 15 dakika sürer.

1. Satın aldığın kalamar temizlenmemiş ise iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkar.

Derisini de dış kısmından çekerek al. Ortasından yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde

aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol su ile yıka. Derisi alınmış kalamarın zar

kısmı, bıçağın ters ve keskin kısmını temizle. 

2. Şimdi kalamarı dilediğin kalınlıkta dilimle.

3. Kalamar dilimlerini tuz, karbonat ve toz şeker ile köpürene kadar 30 dakika boyunca ov.

Yumuşamaya başlayan kalamarlara maden suyunu ekledikten sonra 2-3 saat buzdolabında beklet.

4. Sonra kalamarları durulamadan süzdürmelisin. Unu geniş bir servis tabağına alıp, süzülen kalamarların her birini una bula.

5. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdır. Una buladığın kalamarları kızgın yağda, derin

tencerede renk alana kadar kızart. Daha sonra, fazla yağları alması için 5 dakika kadar

kağıt havlu üzerinde beklet. 

 

Kalamar Tava İle Birlikte Servis Önerileri

Kalamar tava balık restoranlarının vazgeçilmez yemekleri arasında yerini korur. Deniz

mahsüllerinden oluşan sofrada kalamar tava taratoru, damak tadınıza göre farklı soslar ve

yeşillikler ile misafirlerine servis edebilirsin. 

 

Kalamar Tava Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

Kalamar tava yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar yer alır. Kalamarları

bekletirken dilersen maden suyu yerine bira ya da süt kullanmayı tercih edebilirsin. Ayrıca

kalamarları ne kadar bekletirsen yumuşaklığı artar. Hazırladığın karışım içinde beklerken

yumuşayan kalamarları sertleşmemesi için durulamamalısın. Daha sonra, kalamar dilimlerini

direkt una bulayarak kızartmalısın. Kalamarların 5-6 cm derinlikte bir tavada, kızgın yağ

içerisinde 2 ya da 3 dakika kadar kızartılması gerekir.