Kahvaltı için Pratik Yumurtalı Ekmek

Kahvaltı sofralarının, beş çaylarının ve gün içerisinde atıştırmalık arayanların en çok tercih ettiği

aperitiflerden olan yumurtalı ekmek, günün her saatinde tüketebileceğin lezzetli seçimlerden

biri... Peki yumurtalı ekmek nasıl yapılır, biliyor musun? Üstelik bu tarifi bayat ekmeklerle

yaparak ev ekonomisine de destek olabilirsin. Eğer malzemelerini hazırladıysan işte çok basit

adımlarla tamamlayabileceğin yumurtalı ekmek tarifi! Şimdiden afiyet olsun.

 

Yumurtalı Ekmek Tarifi Malzemeleri 

● 1 adet bayat ya da taze ekmek, (Ekmek türü senin en sevdiğin herhangi bir ekmek olabilir.)

● 3 adet yumurta, (2 adet ekmekte yumurta sayısını 6'ya çıkarabilirsin.)

● Çeyrek su bardağı süt, (Eğer süt yoksa tarifi sütsüz de yapabilirsin.)

● İsteğe göre tuz, karabiber, pul biber,

● 2 yemek kaşığı sıvı yağ. (İstersen ayçiçek yağı ya da zeytinyağı tercih edebilirsin.)

 

Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır? 

● Öncelikle bayat ya da taze ekmeğini ekmek bıçağıyla ince dilimler halinde kes. 

● Ardından yumurta ve sütü derin bir kase içerisinde çırp. 

● İsteğe göre tuz ve baharatlarını da ekleyerek yeniden karıştır. Eğer yumurtalı ekmeğini

tatlı kahvaltılıklarla tüketmek istiyorsan, tuz ve baharat eklemeden pişirebilirsin. 

● Yanmaz ve yapışmaz bir tavayı iyice ısıt, içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekle. 

● İyice kızdırdıktan sonra, ekmek dilimini çatal yardımıyla yumurta kasesinin içerisine batır. 

● Ekmeğin her bölgesine yumurta bulaştığından emin ol. 

● Birkaç saniye süzdürdükten sonra, kızdırdığın tavaya yatay olarak yerleştir. 

● Tavanın kapağını kapatma ve tüm dilimlere aynı işlemi uygula. 

● Ekmeklerin her iki yüzünü de ters yüz ederek pişirmeye özen göster. 

● Eğer yumurta sayın azsa bu durumda yalnızca 1 yumurta ile kızartma yapabilirsin. Ancak

bu kez ekmeklerin yanlızca bir yüzünü yumurtaya bulaman yeterli olur. Bu sayede tasarruf

edebilir, evdeki yumurta sayın az olduğunda da yumurtalı ekmek hazırlayabilirsin.

Yumurtalı ekmek yapılışı işte bu kadar kolay! 

 

Yumurtalı Ekmek Servisi ile Birlikte Ne Yenir? 

● Yumurtalı ekmeğini tuzsuz olarak hazırladıysan, yanında reçel, bal, kaymak gibi

alternatifleri tüketebilir, harika bir lezzet şöleni yaşayabilirsin. 

● Bunun dışında; kızarmış sucuk, salam, peynir, kaşar gibi kahvaltılık alternatiflerinin

hepsiyle bu farklı lezzeti deneyebilirsin. 

 

Yumurtalı Ekmek Püf Noktası 

● Ekmeklerin her birini ters yüz ederek pişirdiğinde içerisinde hiç açık sarı nokta kalmadığına emin ol. 

● Yumurtalı ekmeklerinin rengi altın sarısı ile açık kahverengi olduğunda tavadan alabilirsin. 

● Pişirme işlemi sırasında ekmeklerin daha hafif olması için az miktarda yağda

kızartabilirsin. Yumurta çok kolay pişen bir gıda olduğu için tavanı belirli aralıklarla hafifçe

yağlayarak kızartma yapabilir, daha sağlıklı bir tarif elde edebilirsin. 

● Bazlama, tam buğday, kepekli ekmek hangisini istersen kızartabilirsin.