Hızlı ve Lezzetli Tavuk Sote Tarifi

Lezzetli ve besleyici bir öğün için akla ilk gelen seçeneklerden biri olan tavuk sote, aynı

zamanda hızlı bir akşam yemeği çözümüdür. Pratik ve kolay oluşu nedeniyle tercih edilen

yemek, birkaç farklı baharat ya da sebze ile çok daha lezzetli hale gelebilir. Kızgın tavada ve

yüksek ateşte sebze ve etlerin birbiri ile lezzetlerini kaybetmeden kısa sürede pişirilmesi

anlamına gelen sote, öğle ve akşam yemekleri için ideal bir seçenektir. İşte size 30 dakika gibi

kısa sürede hazırlayabileceğiniz 2 kişilik tavuk sote tarifi:

 

Tavuk Sote Malzemeleri

● 300 gram tavuk göğsü

● 2 yemek kaşığı zeytinyağı

● 1 orta boy soğan

● 1 orta boy yeşil biber

● Yarım taze kırmızı biber

● 1 orta boy domates

● Tuz

● Karabiber

● Kırmızı pul biber

● Nane

 

Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Tavuk sote yapımı için tavuk göğüslerini aynı boyda olacak şekilde kuşbaşı doğra. Soğanları,

biberleri ve domatesi de ayrı ayrı kaplara ince ince doğra. Yanmaz ve yapışmaz bir tava içine 2

yemek kaşığı sıvıyağ ekle ve yağın kızmasını bekle. Yağ kızdıktan sonra doğradığın tavukları

ilave ederek yüksek ateşte kavurmaya başla. Tavuklar piştikten sonra doğradığın soğanları ekle

ve bir süre daha soğan ile tavukları birlikte kavur. Kavrulan soğan ve tavuklara doğradığın yeşil

ve kırmızı biberi de ekleyerek biraz daha sotelemeye devam et. Biberler yumuşayınca

domatesleri ekle. Domateslerin suyu çekilince tuz, karabiber, nane, kırmızı pul biber ekleyerek

karıştır. 5-10 dakika kısık ateşte pişmeye bırak ve iyice suyunu çekince sotenin altını

kapatabilirsin.

 

Tavuk Sote Servisi ile Birlikte

Tavuk sote ile birçok yardımcı yemek mükemmel bir uyum sağlar. Tane tane dökülen pirinç

pilavı ve salata ile birlikte tavuk soteyi servis edebilir, mükemmel bir akşam yemeği menüsü

hazırlayabilirsin. Sebzeli bulgur pilavı ve ayranla birlikte de tüketilebilen tavuk sote, fırında

baharatlı patates ile de lezzetli bir öğün haline gelebilir.

Özellikle çocuklar bol domates soslu makarna ile tavuk soteye bayılır. Yanında patates püresi

ile birlikte servis edebilir hatta başlangıç olarak mercimek çorbasını tercih edebilirsin.

 

Tavuk Sote Püf Noktası

Tavuk göğüs yerine tavuğun diğer parçalarını da soteleyebilirsin. Tavuk parçalarının eşit

biçimde pişmesi için hepsinin düzgün ve aynı boyutta olması önemlidir. Pişirmeden önce

doğradığın tavukları kâğıt havlu ya da temiz bir bez yardımıyla kurulamalısın.

Kurulanmayan tavuk parçaları yağın parçalarının sıçramasına, ayrıca soteleme işlemini

geciktirip tavukların parçalara ayrılmasına neden olabilir. Tavanın tavuk parçalarını alabilecek

kadar büyük olmasına dikkat etmelisin. Parçalar birbiri üzerinde değil ayrı ayrı kızarmalıdır.