Hızlı ve Lezzetli Tavuklu Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Zengin besin değeri ve besleyici özelliğiyle tüketilmesi gereken sebzelerden biri olan kereviz ne

yazık ki çok fazla tercih edilmiyor. Kendine has keskin kokusu yüzünden hak ettiği değeri

yeterince göremeyen kereviz ile yapılan tarifi denediğinde ise kereviz ile ilgili ön yargın ortadan

kalkacak ve fikrin olumlu yönde değişecek. Haşlanmış tavuk parçalarıyla lezzetine lezzet katan,

içindeki sarımsakla daha da tatlanan kerevizli tavuk salatası hem pratik bir şekilde hazırlanıyor

hem de doyurucu bir lezzet olarak öğünlerini süslüyor. İstersen bir öğün niyetine yiyebilir,

istersen de hafif ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edebilirsin.

 

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi Malzemeleri

● 2 adet orta boy kereviz

● 1 adet tavuk göğsü

● Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

● 2 diş rendelenmiş sarımsak

● 1,5 su bardağı yoğurt

● 1 yemek kaşığı mayonez

● Birkaç dal maydanoz

● Tuz

 

Tavuklu Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

● İlk önce tavuk göğsü küçük bir tencereye konur ve üstünü geçecek kadar su eklenir.

Tavuk göğsü yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika ocakta pişirilir.

● Tavuk etini haşlamak için soğuk su kullanmayı tercih ettiysen, su kaynayana kadar ocağın

altı açık olarak pişirilir. Su kaynadığında ise ocağın altını kısarak tavuk etinin pişmesini

beklemek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 

● Tavuk göğsü pişerken diğer yandan da salatanın sosu hazırlanır.

● Kerevizin kabuğu soyulur ve derin bir kabın içine rendelenir.

● Rendelenen kerevizin üstüne yoğurt, mayonez ve tuz ilave edilir.

● Hemen ardından rendelenmiş sarımsak ve ceviz de eklenerek tüm malzemeler güzelce karıştırılır.

● Yumuşayan tavuk göğsü küçük parçalara ayrılır ve elle didiklenir. Didiklenen tavuk etleri,

hazırlanan kerevizli karışıma ilave edilerek tekrar karıştırılır. Sunum yapılacak salata

tabağına dökülen kereviz salatası, maydanoz ve cevizle süslenerek servis edilir.

 

Tavuklu Kereviz Salatası ile Birlikte

Servis tabağına koyduğun kerevizli tavuk salatasının üzerini kırmızı pul biberi ve kereviz tohumu

ile süsleyip üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsin. Böylece hem göze hem de

damağa hitap eden bir lezzet hazırlayabilirsin. Doyurucu bir lezzet olan salatanı makarna ile

birlikte servis edebilir, et yemeklerinin yanına sos olarak tercih edebilirsin. 

 

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifinin Püf Noktaları

Tavuklu kereviz salatasının içerisine koyduğun yoğurt ve sarımsağın miktarını damak tadına

göre ayarlayabilir, lezzetini artırmak sevdiğin sebzeler ilave edebilirsin.  Ayrıca kerevizin tadını

ve kokusunu biraz yumuşatmak için; hazırladığın kerevizli karışımın içine yeşil elma

dilimleyebilir, taze nane yaprakları ya da dereotu ile süsleyerek görsel bir şölen elde edebilirsin.