Su böreği geleneksel tariflerimizden biri. Harika el açması yufkası, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık,
tam kıvamında iç kısmıyla Türk mutfağının çok sevilerek yapılan börek çeşitleri arasında yer
alıyor. Türk mutfağına özgü pek çok yemeği pratik bir hale getirmek pek mümkün olmasa da
yalancı su böreği yapımı oldukça uzun süren yemeklerimizin dışında kalarak hazır yufkayla
pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Yalancı su böreği tarifi; öğrencilerin, çalışanların, aktif bir
yaşama sahip olan ve saatlerce yemek yapmakla uğraşmayı sevmeyenlerin, ne kadar yoğun
olursa olsun yemek yapmaktan ve yemekten de vazgeçemeyenlerin imdadına koşuyor. Bu
kolay su böreği ile çok hızlı bir şekilde gelenekseline oldukça benzeyen harika börekler
yapabilirsin. Haydi kolları sıva ve aşağıdaki kolay ve pratik tarifimize göz atarak mutfakta
harikalar yaratmanın tadını çıkar.
Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Malzemeleri
● 4 adet yufka
Sosu için;
● 3 yumurta
● 1 su bardağı su
● 1 su bardağı süt
● Yarım su bardağı sıvı yağ
● 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
● 300 gr az yağlı beyaz peynir
● Yarım demet maydanoz
Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
● Derin bir kaba 3 yumurta 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, yarım su bardağı sıvı yağ ile
tuz alınır ve güzelce çırpılır.
● Ayrı bir kapta ince ince dilimlenen maydanozlar 300 gram beyaz peynir ile ezilerek
güzelce harmanlanır.
● Orta bir borcam kullanmak yeterli olacaktır. Yağlanan orta boy borcamın içine 1 adet
yufka, kenarları dışarıda kalacak şekilde serilir.
● Üzerine birkaç kat daha yufka sermek için kalan 3 yufkanın yarısı büyük parçalara
bölünüp sosa batırılır ve iyice sosu çektikten sonra borcama yerleştirilir.
● Hazırlanan iç harcın tamamı borcamda bulunan yufkaların üzerine eşit şekilde dağıtılır.
● İç harcın alt kısmında yapıldığı gibi kalan yufkalar da iri parçalara bölünerek soslanır ve
tepsiye yerleştirilir.
● Daha sonra en alta serilen ve kenarları dışarıda kalan yufka en üste doğru katlanır.
● Son olarak yalancı su böreği bir bıçak yardımıyla porsiyonluk dilimlere ayrılır ve kalan
sosun tamamı üzerine dökülür.
● 190 derece önceden ısıtılmış fansız fırında, fırının orta gözünde, alt üst ısıtma olacak
şekilde 40 - 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun!
Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Sıcak Servisi
ile Birlikte
Yalancı su böreğini soğutmadan sıcak sıcak afiyetle yemek için fazla bekleme. Yanında çay ya
da süt ikramı ile sabah kahvaltılarında harika bir öğün olacaktır.
Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Püf Noktası
Her fırının pişirme oranları farklılık gösterir. Bu nedenle su böreğini kontrollü bir şekilde
pişirmeni tavsiye ederiz.