Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi

Su böreği geleneksel tariflerimizden biri. Harika el açması yufkası, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık,

tam kıvamında iç kısmıyla Türk mutfağının çok sevilerek yapılan börek çeşitleri arasında yer

alıyor. Türk mutfağına özgü pek çok yemeği pratik bir hale getirmek pek mümkün olmasa da

yalancı su böreği yapımı oldukça uzun süren yemeklerimizin dışında kalarak hazır yufkayla

pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Yalancı su böreği tarifi; öğrencilerin, çalışanların, aktif bir

yaşama sahip olan ve saatlerce yemek yapmakla uğraşmayı sevmeyenlerin, ne kadar yoğun

olursa olsun yemek yapmaktan ve yemekten de vazgeçemeyenlerin imdadına koşuyor. Bu

kolay su böreği ile çok hızlı bir şekilde gelenekseline oldukça benzeyen harika börekler

yapabilirsin. Haydi kolları sıva ve aşağıdaki kolay ve pratik tarifimize göz atarak mutfakta

harikalar yaratmanın tadını çıkar.

 

Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Malzemeleri

● 4 adet yufka

Sosu için;

● 3 yumurta

● 1 su bardağı su

● 1 su bardağı süt

● Yarım su bardağı sıvı yağ

● 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

● 300 gr az yağlı beyaz peynir

● Yarım demet maydanoz

 

Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

● Derin bir kaba 3 yumurta 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, yarım su bardağı sıvı yağ ile

tuz alınır ve güzelce çırpılır.

● Ayrı bir kapta ince ince dilimlenen maydanozlar 300 gram beyaz peynir ile ezilerek

güzelce harmanlanır.

● Orta bir borcam kullanmak yeterli olacaktır. Yağlanan orta boy borcamın içine 1 adet

yufka, kenarları dışarıda kalacak şekilde serilir. 

● Üzerine birkaç kat daha yufka sermek için kalan 3 yufkanın yarısı büyük parçalara

bölünüp sosa batırılır ve iyice sosu çektikten sonra borcama yerleştirilir.

● Hazırlanan iç harcın tamamı borcamda bulunan yufkaların üzerine eşit şekilde dağıtılır. 

● İç harcın alt kısmında yapıldığı gibi kalan yufkalar da iri parçalara bölünerek soslanır ve

tepsiye yerleştirilir.

● Daha sonra en alta serilen ve kenarları dışarıda kalan yufka en üste doğru katlanır.

● Son olarak yalancı su böreği bir bıçak yardımıyla porsiyonluk dilimlere ayrılır ve kalan

sosun tamamı üzerine dökülür. 

● 190 derece önceden ısıtılmış fansız fırında, fırının orta gözünde, alt üst ısıtma olacak

şekilde 40 - 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun!

 

Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Sıcak Servisi

ile Birlikte 

Yalancı su böreğini soğutmadan sıcak sıcak afiyetle yemek için fazla bekleme. Yanında çay ya

da süt ikramı ile sabah kahvaltılarında harika bir öğün olacaktır.

 

Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Püf Noktası 

Her fırının pişirme oranları farklılık gösterir. Bu nedenle su böreğini kontrollü bir şekilde

pişirmeni tavsiye ederiz.