Türk yöresel lezzetlerinden biri olan pastırma ile hamburgerin eşsiz lezzeti bir araya geldi ve
ortaya mükemmel bir lezzet şöleni çıktı. Cheeseburger tarifleri arasında öne çıkan füme
pastırmalı hamburger tarifini deneyerek kendine bir iyilik yapabilir, o doyumsuz lezzetle hemen
tanışabilirsin.
Füme Pastırmalı Cheeseburger Tarifi için Gerekli
Malzemeler
● 4 adet hamburger ekmeği
● 4 dilim cheddar peyniri
● 4 dilim füme pastırma
● 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
● 2 yemek kaşığı barbekü sos
● 4 yaprak kıvırcık marul
Köftesi için:
● 400 gram dana antrikot
● 150 gram yağlı dana döş eti
● Bir tutam tuz ve karabiber
Füme Pastırmalı Cheeseburger Nasıl Yapılır?
● İlk önce hamburger köftesini hazırlamakla işe başlayabilirsin.
● Bunun için; yağlı dana döş eti ve dana antrikot keskin bir bıçak yardımıyla iri parçalar halinde kesilir.
● Daha sonra tuz ve karabiber eklenerek bir kez karıştırılır.
● Hamburger köftesinin daha lezzetli ve nemli olması için; hazırlanan köfte harcı dört eşit parçaya bölünür.
● Ellerini ıslattıktan sonra yuvarlak ve kalın köfteler hazırlayabilirsin.
● Izgara tava ya da döküm tava kızdırılır ve ayçiçek yağı ile yağlanır.
● Eğer tavaya fazla yağ döküldüyse kâğıt havlu yardımıyla fazlasını alabilirsin.
● Şimdi hazırladığın köfteleri tavaya yerleştirebilirsin.
● Damak tadına ve arzu ettiğin pişirme kıvamına göre köftelerin her iki tarafını da yaklaşık
olarak 3-5 dakika arasında kızartabilirsin.
● Köftelerin pişmesinin ardından aynı tavada pastırma dilimleri ve hamburger ekmekleri ısıtılır.
● Hamburger ekmeği ortadan ikiye kesilir ve alt kısmında kullanılacak olan ekmeğin üzerine barbekü sosu sürülür.
● Kızaran köfte sosun üzerine yerleştirilir.
● Ekmeğin ve köftenin ısısıyla erimesi için cheddar peyniri köftenin üzerine örtülür.
● Marul yaprağı ve füme pastırma da eklendiğinde pastırmalı burger servise hazır hale gelir.
● İsteğe göre ortadan ikiye keserek ya da bütün olarak servis edilir.
Füme Pastırmalı Cheeseburger ile Birlikte
Burger çeşitleri arasında oldukça doyurucu ve besleyici olan füme pastırmalı cheeseburgerin
yanına patates kızartması ve buz gibi bir kola çok yakışır. Ayrıca klasik hamburger tadını almak
istiyorsan füme pastırmalı burgerin içine ketçap ve mayonez de koyabilirsin.
Füme Pastırmalı Cheeseburger Tarifinin Püf Noktaları
● Hamburger köftesinin sulu olmaması için köfte harcını rondo veya robotta hazırlamamalısın.
● Sadece zırh ya da keskin bir bıçak kullanarak dana etini kesmelisin.
● Eğer et tadını doyasıya almak istersen de köfte karışımına baharat kullanmayabilirsin.
● Ayrıca hazırladığın hamburger köftelerinin hamburger ekmeğinin çapında ve 2 cm
genişliğinde olması gerekir.