Fırında Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Pek çok ana yemeğin baş eşlikçisi olan kaşarlı patates püresi, kolay gibi gözüken ama kıvamı

tutturmanın aslında maharet olduğu tariflerden bir tanesi. Eğer sen de bu özel yemeği en leziz

şekilde yapmak istiyorsan öncelikle iyi bir tarife ihtiyacın var. Sana vereceğimiz kaşarlı patates

püresi tarifi ile hem kendin için hem de yemeğe davet ettiğin sevdiklerin için tadına doyulmaz

lezzetler ortaya çıkarabilirsin. Tarife geçmeden önce şunu hatırlatalım; eğer leziz bir şekilde

fırında patates püresi yapmak istiyorsan hiçbir malzeme konusunda elini korkak

alıştırmamalısın. Ayrıca pürede kullanacağı patatesleri de en tazelerinden seçmelisin. Eğer

hazırsan enfes fırında patates püresi tarifi seni bekliyor!

8 kişilik olan bu tarifi sen de evinde verdiğin davet yemeklerinde 25 dakikalık hazırlama süresi

ve 15 dakikalık pişirme süresi ile kolayca yapabilir; misafirlerine ikram edebilirsin. 

 

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Malzemeleri

● 6 tane orta büyüklükte patates

● 4 çorba kaşığı kadar oda sıcaklığında tereyağ

● ¾ çay bardağı kadar ılık süt

● 1 tatlı kaşığı kadar tuz

● 1 çay kaşığı kadar karabiber

● İsteğe göre 1 dal taze biberiye

● İsteğe göre yarım çay kaşığı kadar rendelenmiş muskat cevizi

Üzeri için:

● 200 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri

 

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Fırında patates püresi tarifi için ilk olarak patateslerin kabukları soy ve eşit parçalara ayır. 

Bir tencerenin içine koyduğun patateslerin üstüne su ve tuz ekleyerek yumuşayana dek pişir.

Yeterince piştikten sonra suyunu süzdürüp farklı bir kaba koy. 

Daha sıcakken tereyağı ilave edip ezici veya el blenderı kullanarak ez. 

Bir miktar ezdikten sonra yavaşça süt ekleyerek ezmeye devam et. Pürüzsüz bir kıvam alana

kadar buna devam etmen gerekiyor. Sonrasında içerisine tuzu ve diğer baharatları da koyarak

iyice karıştır. 

İlk aşama tamamlandıktan sonra bir fırın kabının içini iyice yağla ve kaba patates püresini aktar.

Üstüne de rendelenmiş kaşarları serp. Fırını 180 dereceye ayarlayıp bir süre ısınması için

bekledikten sonra üstü kızarana kadar pişir. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip

dilimleyerek servis et. Şimdiden afiyet olsun!

 

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Servisi ile Birlikte

Patates püresini fırından çıkardıktan sonra taze biberiye ekleyerek ve üstüne bir miktar

zeytinyağı dökerek servis edebilirsin. Bu yemeği özellikle tavuk ve et yemeklerinin yanında

misafirlerine sunabilir ya da kendine harika bir ziyaret çekebilirsin. Biraz daha farklı bir lezzet

arıyorsan fırından çıkardığın patates püresinin üstüne ketçap ve mayonez gibi soslar da

dökebilirsin.

 

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Püf Noktası

Tam kıvamında bir patates püresi yapmak için, içine koyacağın krema ya da süt gibi

malzemelerin ılık olmasına dikkat etmelisin. Püreye en çok yakışan ürünlerden bir tanesi

tereyağıdır. Bu yüzden bolca tereyağ koymaktan geri durma. Hafif kıvamlı olması gerektiği için

sıvı ürünleri ilave ederken biraz dikkatli ol ve çok fazla koymamaya çalış.