Pek çok ana yemeğin baş eşlikçisi olan kaşarlı patates püresi, kolay gibi gözüken ama kıvamı
tutturmanın aslında maharet olduğu tariflerden bir tanesi. Eğer sen de bu özel yemeği en leziz
şekilde yapmak istiyorsan öncelikle iyi bir tarife ihtiyacın var. Sana vereceğimiz kaşarlı patates
püresi tarifi ile hem kendin için hem de yemeğe davet ettiğin sevdiklerin için tadına doyulmaz
lezzetler ortaya çıkarabilirsin. Tarife geçmeden önce şunu hatırlatalım; eğer leziz bir şekilde
fırında patates püresi yapmak istiyorsan hiçbir malzeme konusunda elini korkak
alıştırmamalısın. Ayrıca pürede kullanacağı patatesleri de en tazelerinden seçmelisin. Eğer
hazırsan enfes fırında patates püresi tarifi seni bekliyor!
8 kişilik olan bu tarifi sen de evinde verdiğin davet yemeklerinde 25 dakikalık hazırlama süresi
ve 15 dakikalık pişirme süresi ile kolayca yapabilir; misafirlerine ikram edebilirsin.
Fırında Kaşarlı Patates Püresi Malzemeleri
● 6 tane orta büyüklükte patates
● 4 çorba kaşığı kadar oda sıcaklığında tereyağ
● ¾ çay bardağı kadar ılık süt
● 1 tatlı kaşığı kadar tuz
● 1 çay kaşığı kadar karabiber
● İsteğe göre 1 dal taze biberiye
● İsteğe göre yarım çay kaşığı kadar rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
● 200 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Fırında patates püresi tarifi için ilk olarak patateslerin kabukları soy ve eşit parçalara ayır.
Bir tencerenin içine koyduğun patateslerin üstüne su ve tuz ekleyerek yumuşayana dek pişir.
Yeterince piştikten sonra suyunu süzdürüp farklı bir kaba koy.
Daha sıcakken tereyağı ilave edip ezici veya el blenderı kullanarak ez.
Bir miktar ezdikten sonra yavaşça süt ekleyerek ezmeye devam et. Pürüzsüz bir kıvam alana
kadar buna devam etmen gerekiyor. Sonrasında içerisine tuzu ve diğer baharatları da koyarak
iyice karıştır.
İlk aşama tamamlandıktan sonra bir fırın kabının içini iyice yağla ve kaba patates püresini aktar.
Üstüne de rendelenmiş kaşarları serp. Fırını 180 dereceye ayarlayıp bir süre ısınması için
bekledikten sonra üstü kızarana kadar pişir. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip
dilimleyerek servis et. Şimdiden afiyet olsun!
Fırında Kaşarlı Patates Püresi Servisi ile Birlikte
Patates püresini fırından çıkardıktan sonra taze biberiye ekleyerek ve üstüne bir miktar
zeytinyağı dökerek servis edebilirsin. Bu yemeği özellikle tavuk ve et yemeklerinin yanında
misafirlerine sunabilir ya da kendine harika bir ziyaret çekebilirsin. Biraz daha farklı bir lezzet
arıyorsan fırından çıkardığın patates püresinin üstüne ketçap ve mayonez gibi soslar da
dökebilirsin.
Fırında Kaşarlı Patates Püresi Püf Noktası
Tam kıvamında bir patates püresi yapmak için, içine koyacağın krema ya da süt gibi
malzemelerin ılık olmasına dikkat etmelisin. Püreye en çok yakışan ürünlerden bir tanesi
tereyağıdır. Bu yüzden bolca tereyağ koymaktan geri durma. Hafif kıvamlı olması gerektiği için
sıvı ürünleri ilave ederken biraz dikkatli ol ve çok fazla koymamaya çalış.