Misafirlerin akşam yemeğe geleceğini haber verdiğinde, hem görseli kuvvetli hem lezzetine
doyum olmayan spesiyelin fırında mantarlı kaşarlı tavuk yardımına koşar. Kısa zamanda,
malzemelerini hazırlayarak yapabileceğin en değerli lezzetlerden biri olan kaşarlı mantarlı tavuk,
sevdiklerinin de çok hoşlanacağı bir yemek türüdür.
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Malzemeleri
● 1 Kg Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Göğsü
● 200 Gram Mantar
● 1 Adet Soğan
● 1 Adet Yeşil Biber
● 1 Adet Kırmızı Biber
● 1 Adet Domates
● 250 Gram Kaşar
● Bir Tutam Tuz ve Karabiber
● 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
● 1 Yemek Kaşığı Kekik
● 1 Çay Kaşığı Pul Biber ve Kimyon
● Tepsiye sürmek için 1 Çay Kaşığı Margarin
Beşamel Sos İçin Gerekenler;
● 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
● 2 Yemek Kaşığı Un
● 2,5 Su Bardağı Süt
● Biraz Tuz
Üzeri İçin;
● Kaşar Peynir Rendesi
Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
1. 1 kg küp şeklinde doğranmış tavuk göğsünü tencereye koy.
2. Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişir.
3. Tavuklar tam olarak suyunu çekmeden önce, doğranmış biçimde bekleyen soğan, biber
ve mantarı üzerine ekle. Daha sonra iyice karıştır.
4. Domatesi ekledikten sonra tencerede bir süre daha kavur.
5. Suyunu çekmesi için beklerken tuz ve karabiber ile ağız tadına göre diğer baharatları ekle.
6. Suyunu çektikten sonra borcama dök. Sonra beşamel sos için hazırlıklara başla.
7. Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağı koyup erittikten sonra un ekleyerek iki
dakika boyunca çevir. Daha sonra sütü yavaş yavaş eklerken çırpıcı ile de karıştır.
8. Tuzu ekleyerek iyice pişir.
9. Kaynayınca ocaktan alarak yemeğin üzerine eşit miktarda dağıt.
10. Rendelenmiş kaşarı üstüne ekledikten sonra 200 derece ısıttığın fırına koyup üzeri
kızarana kadar pişir.
Beşamel Soslu Tavuk Servisi ile Birlikte
Mantarlı beşamel soslu tavuk servisi ile birlikte fırında patates, yoğurt ve pirinç pilavı servis
edebilirsin. Sofranı misafirlerin için lezzetli yemeklerin ile donatabilirsin.
Beşamel Soslu Tavuk Yapılışının Püf Noktası
Beşamel soslu mantarlı tavuk yapımında, bazı püf noktalar vardır. Beşamel sos yaparken dikkat
edilmesi gerekenler, unu kokusu çıkana kadar kavurmalısın. Bu yüzden, sütü ilave ettikten
sonra topak topak olmaması için güzel ve dikkatli bir şekilde bir şekilde çırpmalısın. Böylece,
sosu pürüzsüz olarak yemeğinin üzerine yayabilirsin. Yemeğine ön hazırlık aşamasında,
tavukları küp şeklinde doğranmış olarak alırsan daha kolay pişirebilirsin. Yemeği önceden
ısıtılmış fırına koyarak, eşit şekilde pişmesini sağlarsın.