Fırında Başamel Soslu Tavuk Tarifi

Misafirlerin akşam yemeğe geleceğini haber verdiğinde, hem görseli kuvvetli hem lezzetine

doyum olmayan spesiyelin fırında mantarlı kaşarlı tavuk yardımına koşar. Kısa zamanda,

malzemelerini hazırlayarak yapabileceğin en değerli lezzetlerden biri olan kaşarlı mantarlı tavuk,

sevdiklerinin de çok hoşlanacağı bir yemek türüdür. 

 

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Malzemeleri

● 1 Kg Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Göğsü 

● 200 Gram Mantar

● 1 Adet Soğan

● 1 Adet Yeşil Biber

● 1 Adet Kırmızı Biber

● 1 Adet Domates

● 250 Gram Kaşar 

● Bir Tutam Tuz ve Karabiber

● 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 

● 1 Yemek Kaşığı Kekik 

● 1 Çay Kaşığı Pul Biber ve Kimyon

● Tepsiye sürmek için 1 Çay Kaşığı Margarin

Beşamel Sos İçin Gerekenler;

● 2 Yemek Kaşığı Tereyağı 

● 2 Yemek Kaşığı Un

● 2,5 Su Bardağı Süt

● Biraz Tuz

Üzeri İçin;

● Kaşar Peynir Rendesi

 

Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

1. 1 kg küp şeklinde doğranmış tavuk göğsünü tencereye koy.

2. Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişir.

3. Tavuklar tam olarak suyunu çekmeden önce, doğranmış biçimde bekleyen soğan, biber

ve mantarı üzerine ekle. Daha sonra iyice karıştır.

4. Domatesi ekledikten sonra tencerede bir süre daha kavur.

5. Suyunu çekmesi için beklerken tuz ve karabiber ile ağız tadına göre diğer baharatları ekle.  

6. Suyunu çektikten sonra borcama dök. Sonra beşamel sos için hazırlıklara başla.  

7. Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağı koyup erittikten sonra un ekleyerek iki

dakika boyunca çevir. Daha sonra sütü yavaş yavaş eklerken çırpıcı ile de karıştır.     

8. Tuzu ekleyerek iyice pişir.

9. Kaynayınca ocaktan alarak yemeğin üzerine eşit miktarda dağıt. 

10. Rendelenmiş kaşarı üstüne ekledikten sonra 200 derece ısıttığın fırına koyup üzeri

kızarana kadar pişir. 

 

Beşamel Soslu Tavuk Servisi ile Birlikte

Mantarlı beşamel soslu tavuk servisi ile birlikte fırında patates, yoğurt ve pirinç pilavı servis

edebilirsin. Sofranı misafirlerin için lezzetli yemeklerin ile donatabilirsin.

 

Beşamel Soslu Tavuk Yapılışının Püf Noktası

Beşamel soslu mantarlı tavuk yapımında, bazı püf noktalar vardır. Beşamel sos yaparken dikkat

edilmesi gerekenler, unu kokusu çıkana kadar kavurmalısın. Bu yüzden, sütü ilave ettikten

sonra topak topak olmaması için güzel ve dikkatli bir şekilde bir şekilde çırpmalısın. Böylece,

sosu pürüzsüz olarak yemeğinin üzerine yayabilirsin. Yemeğine ön hazırlık aşamasında,

tavukları küp şeklinde doğranmış olarak alırsan daha kolay pişirebilirsin. Yemeği önceden

ısıtılmış fırına koyarak, eşit şekilde pişmesini sağlarsın.