Evde Hamburger Ekmeği Yapımı

Hazır ekmeklerden sıkıldıysan, çocuklarına ve sevdiklerine kendi yaptığın ekmekler ile

hazırlayacağın sunumlar bir başka olur. Çocukların sevdiği hamburger ekmeği ile öğlen

yemekleri veya akşam yemeklerinde sürpriz yapabilirsin. İçini ızgara köfte, yeşillik ve sos

eşliğinde bir lezzet şölenine dönüştürebilirsin. Sıcacık ev ekmeği ile yapılan bir hamburgeri

misafirlerin de çok sever. Bir daha dışarıdan hamburger ekmeği almayacağın ev yapımı

ekmekleri evinde her yemekte rahatlıkla kullanabilirsin.

 

Evde Hamburger Ekmeği İçin Malzemeler

● 480 gram (yaklaşık 4,5 su bardağı) un

● Oda sıcaklığında bekletilen 3 yemek kaşığı tereyağı

● 2 çay kaşığı tuz

● 250 ml (1 su bardağı) süt

● 1 çay kaşığı toz şeker

● 40 ml ılık su

● 20 gram yaş maya

● Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı

● 3 yemek kaşığı susam

 

Evde Hamburger Ekmeği Nasıl Yapılır?

1. Hamburger ekmeği tarifi için öncelikle hamur hazırlıklarına başla. Elenmiş un ve tuzu

harmanladıktan sonra tezgahın üzerine al. Bir kenarda da yumurtanı çırpıp bırak.

2. Hamurun ortasına çukur açıp, süt, toz şeker, maya ve oda sıcaklığında beklettiğin

tereyağını koy.

3. Kenarlarında kalan unu da içine alarak hamuru yoğurmaya başla. Sonrasında, azar azar

su ekleyerek 10 dakika daha yoğurmaya devam et ve mayalanmaya bırak.

4. Mayalanan hamur iki katı yüksekliği ulaştığında, tezgahın üzerine tekrar alarak, hamuru

kaç kişiye yapıyorsan o kadar eşit parçaya böl.

5. Böldüğün hamur parçalarını yuvarlayıp yeniden mayalanmaya bırak.

6. Hamurların üzerine çırptığın yumurta sarısını sür ve susamları serp. Önceden 190

derecede ısıtılmış fırında 40 ile 45 derece arasından pişir.

7. Hamburger ekmeğini ızgara köfte, yeşillik ve damak tadınıza göre soslar ile sofranı

canlandır.

 

Evde Hamburger Ekmeği ile Birlikte Servis Önerileri

Hamburger ekmeğini yaptıktan sonra içerisini köfte, yeşillik, peynir ve çeşitli soslarla doldurup,

yanında patates kızartması, yeşillik ve kola ile servis edebilirsin.

 

Evde Hamburger Ekmeği Yapımının Püf Noktaları

Evde hamburger yapımı için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Öncelikle, mayayı

kullanılır hale getirmek için suyu ve sütü ılık koymalı ve şekeri eklemelisin. Tuzun mayayı

bozmaması için birbirine değmemesi gerekir. Bu yüzden tuz ve unu ayrı bir yerde karıştırılıp

hamura eklenmelidir. Hamur ne kadar çok yoğrulursa o kadar güzelleşir. Yağ eğer

yumuşamamış ise robotta döndürerek hafif parçalayınca istediğin kıvama gelir. Hamurun hızlı

bir şekilde mayalanmasını istiyorsan, çok sıkı olmamak şartıyla, streç ile kapatıp fırının fan

bölümünü açarak sıcak hava hamura doğru yayılacak şekilde yerleştirmelisin. İstersen ekmekler

soğuduğunda buzlukta saklayabilir ve kullanacağın zaman 5 dakika ısıtarak ilk tazeliğe

ulaşabilirsin.