Makarna her yaş grubunun, her ekonomik duruma sahip kişinin severek tükettiği pratik ve
lezzetli bir yemektir. İçine ne konursa konsun farklı bir lezzete dönüşür. Her zaman farklı bir
malzemeyle zenginleştirilebilen makarna tariflerini yapmak ve ortaya çıkan lezzetli makarnaları
yemek oldukça sık tercih edilir. Makarna yapmak ustalık istemez ama herkes usta ellerden
çıkmış kadar lezzetli ve güzel demleme domatesli makarna tarifi yapabilir. Haydi sen de vakit
kaybetmeden malzemeleri hazırla. Kolay malzemelerle, hızlıca, tek tencerede yaparak fazla
bulaşık çıkarmadan kavuşabileceğin pratik lezzetin tarifi yani demleme makarna tarifi karşında
Demleme Domatesli Makarna Malzemeleri
● 1 paket çubuk makarna
● 2 yemek kaşığı tereyağı
● 1 yemek kaşığı domates salçası
● 2 diş sarımsak
● 1 çay bardağından biraz az sıcak su
● 4 adet orta boy domates
● 1 çay kaşığı karabiber
● 1 çay kaşığı tuz
● 2 su bardağı ılık su
Demleme Domatesli Makarna Nasıl Yapılır?
● Orta büyüklüğe sahip bir tencerenin içinde 2 yemek kaşığı tereyağı iyice eritilir. Bir havan
yardımıyla ezilmiş ya da sarımsak rendesi ile rendelenmiş sarımsaklar ve 1 yemek kaşığı
domates salçası tencereye alınır. Güzelce karıştırılır. Sarımsakların ve salçanın kokusu
çıkana kadar kavrulur.
● 4 adet orta boy domatesin kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Tencerenin içine
aktarılan domateslerin üzerine karabiber, tuz ve 1 çay bardağından bir iki parmak kadar
az sıcak su eklenir. Suyunu biraz çekip hafif yoğunlaşana kadar pişirilir.
● 1 paket çubuk makarna yoğunlaşan domateslerin üzerine eklenir ve karıştırılır. Üzerine 2
su bardağı ılık su dökülür ve orta ateşte ağzı kapalı şekilde 10 - 12 dakika pişirilerek
demlenmesi ve suyunu çekmesi beklenir.
● Tüm suyunu çektiğinde ocağın altı kapatılır. Birkaç dakika dinlendirilir ve üzerine istenen
malzemeler eklenerek servis edilir.
Demleme Domatesli Makarna Servis Önerisi
Demleme domatesli makarna yaparken domatesleri rendeleyebilir ya da daha diri diri
domateslerin ağza gelmesini istersen küp küp doğrayabilirsin. Servis yaparken üzerine peynir
rendeleyebilir, zeytinle süsleyebilirsin. Yeşilliklerle buluşturup bu harika lezzeti afiyetle yiyebilirsin.
Dilerseniz domatesleri eklemeden önce kıyma kavurup kıymalı, domatesli demleme makarna pişirebilirsiniz.
Demleme Domatesli Makarna Püf Noktası
Demleme makarna yaparken tencerenin kapağını açmamak gerekir. Makarnalar suyunu çekene
kadar buharla iyice pişmesine izin vermek doğru bir uygulama olacaktır. Eğer suyunu tamamen
çektiği halde hala pişmediyse üzerine az miktarda kaynar su ekleyip kapağını kapatarak