Demleme Domatesli Makarna Tarifi

Makarna her yaş grubunun, her ekonomik duruma sahip kişinin severek tükettiği pratik ve

lezzetli bir yemektir.  İçine ne konursa konsun farklı bir lezzete dönüşür. Her zaman farklı bir

malzemeyle zenginleştirilebilen makarna tariflerini yapmak ve ortaya çıkan lezzetli makarnaları

yemek oldukça sık tercih edilir. Makarna yapmak ustalık istemez ama herkes usta ellerden

çıkmış kadar lezzetli ve güzel demleme domatesli makarna tarifi yapabilir. Haydi sen de vakit

kaybetmeden malzemeleri hazırla. Kolay malzemelerle, hızlıca, tek tencerede yaparak fazla

bulaşık çıkarmadan kavuşabileceğin pratik lezzetin tarifi yani demleme makarna tarifi karşında

 

Demleme Domatesli Makarna Malzemeleri

● 1 paket çubuk makarna

● 2 yemek kaşığı tereyağı

● 1 yemek kaşığı domates salçası

● 2 diş sarımsak

● 1 çay bardağından biraz az sıcak su

● 4 adet orta boy domates

● 1 çay kaşığı karabiber

● 1 çay kaşığı tuz

● 2 su bardağı ılık su

 

Demleme Domatesli Makarna Nasıl Yapılır?

● Orta büyüklüğe sahip bir tencerenin içinde 2 yemek kaşığı tereyağı iyice eritilir. Bir havan

yardımıyla ezilmiş ya da sarımsak rendesi ile rendelenmiş sarımsaklar ve 1 yemek kaşığı

domates salçası tencereye alınır. Güzelce karıştırılır. Sarımsakların ve salçanın kokusu

çıkana kadar kavrulur.

● 4 adet orta boy domatesin kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Tencerenin içine

aktarılan domateslerin üzerine karabiber, tuz ve 1  çay bardağından bir iki parmak kadar

az sıcak su eklenir. Suyunu biraz çekip hafif yoğunlaşana kadar pişirilir.

● 1 paket çubuk makarna yoğunlaşan domateslerin üzerine eklenir ve karıştırılır. Üzerine 2

su bardağı ılık su dökülür ve orta ateşte ağzı kapalı şekilde 10 - 12 dakika pişirilerek

demlenmesi ve suyunu çekmesi beklenir.

● Tüm suyunu çektiğinde ocağın altı kapatılır. Birkaç dakika dinlendirilir ve üzerine istenen

malzemeler eklenerek servis edilir. 

 

Demleme Domatesli Makarna Servis Önerisi

Demleme domatesli makarna yaparken domatesleri rendeleyebilir ya da daha diri diri

domateslerin ağza gelmesini istersen küp küp doğrayabilirsin. Servis yaparken üzerine peynir

rendeleyebilir, zeytinle süsleyebilirsin. Yeşilliklerle buluşturup bu harika lezzeti afiyetle yiyebilirsin.

Dilerseniz domatesleri eklemeden önce kıyma kavurup kıymalı, domatesli demleme makarna pişirebilirsiniz.

 

Demleme Domatesli Makarna Püf Noktası 

Demleme makarna yaparken tencerenin kapağını açmamak gerekir. Makarnalar suyunu çekene

kadar buharla iyice pişmesine izin vermek doğru bir uygulama olacaktır. Eğer suyunu tamamen

çektiği halde hala pişmediyse üzerine az miktarda kaynar su ekleyip kapağını kapatarak