Normalde dışarıdan sipariş edip kova kova yediğin ve tadına doyamadığın çıtır tavukları aslında
evde de kendin yapıp enfes bir öğün hazırlayabilirsin. 30 dakika hazırlama ve 15 dakika pişirme
süresiyle 3 arkadaşını da davet ederek harika bir ziyafet çekebilirsin. Eğer sen de bu muazzam
lezzet için heyecanlandıysan çıtır tavuk tarifi senin için geliyor!
Çıtır Tavuk Malzemeleri
● 500 gram kadar kemikli tavuk (küçük baget, kalça ya da kanat kullanabilirsin)
● 1 şişe sade soda
● 5 çorba kaşığı kadar elenmiş un
● 4 tane yumurta
● 3 su bardağı kadar kahvaltılık gevrek
● 1 tatlı kaşığı kadar tuz
● 1 çay kaşığı kadar karabiber
● 5 su bardağı kadar kızartmalık yağ
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
İlk olarak işe tavukları sodaya bulamakla başlayabilirsin. Yeteri kadar bulandığından emin
olduğunda 15-20 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsin. Sonrasında sade olarak seçtiğin
kahvaltılık mısır gevreklerini mutfak robotuna koyup iyice küçük parçalara ayrılana kadar
çekebilirsin. Üstüne de tuzu ve karabiberi koyup harcı karıştırmalısın. Sıra geldi ayrı bir kasenin
içine yumurtaları kırıp çırpmaya. Bu işlemi yaptıktan sonra ayrı bir kaseye unu da koymalısın.
Ardından birinin içinde yumurta, birinin içinde mısır gevrekleri ve birinin içinde de un bulunan üç
ayrı kaseyi önünde hazır etmelisin.
Enfes lezzete ulaşmaya çok az kaldı. Artık kızartma yağını bir tencereye boşaltıp ocağa
koyabilir ve iyice kızdırabilirsin. Yağ kızarken tavuk kanatlarının her birini önce una, sonra
yumurtaya ve en son da mısır gevreği harcına bulamalısın. Yağının yeteri kadar kızdığına
eminsen her bir tavuk kanadını yağın içine atıp her bir kısmı eşit şekilde kızarana dek
pişirebilirsin. En son olarak çıkan tavukların fazla yağını bir kağıt havluyla çekmeyi unutma.
İşlem tamam. Şimdiden afiyet olsun!
Çıtır Tavuk Servisi ile Birlikte
Çıtır tavukların en özel eşlikçisi elbette patates kızartması. Bu yüzden tavukları pişirirken bir
kenarda da patates kızartması yapabilirsin. Servis ederken yanına ketçap, mayonez ve barbekü
sos koymayı da sakın ihmal etme.
Çıtır Tavuk Püf Noktası
Tavuk kanatlarını ilk başta sodanın içinde bekletmeyi unutmamalısın. Çünkü sodada bekleyen
tavuklar çok daha yumuşak olur ve içi iyice pişer. Böylece dışı çıtır, içi yumuşacık olan tavuk
kanatlarına sahip olabilirsin. Eğer tavuklarının fazla yağlı olmasını istemiyorsan daha sağlıklı bir
pişirme önerisi için fırını da tercih edebilirsin. Yağlı kağıt üstüne dizdiğin tavukları 200 derecelik
fırında 25 dakika pişirebilirsin.