Fast Food Restoranlarındaki Gibi: Çıtır Tavuk Tarifi

Normalde dışarıdan sipariş edip kova kova yediğin ve tadına doyamadığın çıtır tavukları aslında

evde de kendin yapıp enfes bir öğün hazırlayabilirsin. 30 dakika hazırlama ve 15 dakika pişirme

süresiyle 3 arkadaşını da davet ederek harika bir ziyafet çekebilirsin. Eğer sen de bu muazzam

lezzet için heyecanlandıysan çıtır tavuk tarifi senin için geliyor!

 

Çıtır Tavuk Malzemeleri

● 500 gram kadar kemikli tavuk (küçük baget, kalça ya da kanat kullanabilirsin)

● 1 şişe sade soda

● 5 çorba kaşığı kadar elenmiş un

● 4 tane yumurta 

● 3 su bardağı kadar kahvaltılık gevrek

● 1 tatlı kaşığı kadar tuz

● 1 çay kaşığı kadar karabiber

● 5 su bardağı kadar kızartmalık yağ

 

Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

İlk olarak işe tavukları sodaya bulamakla başlayabilirsin. Yeteri kadar bulandığından emin

olduğunda 15-20 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsin. Sonrasında sade olarak seçtiğin

kahvaltılık mısır gevreklerini mutfak robotuna koyup iyice küçük parçalara ayrılana kadar

çekebilirsin. Üstüne de tuzu ve karabiberi koyup harcı karıştırmalısın. Sıra geldi ayrı bir kasenin

içine yumurtaları kırıp çırpmaya. Bu işlemi yaptıktan sonra ayrı bir kaseye unu da koymalısın.

Ardından birinin içinde yumurta, birinin içinde mısır gevrekleri ve birinin içinde de un bulunan üç

ayrı kaseyi önünde hazır etmelisin.

Enfes lezzete ulaşmaya çok az kaldı. Artık kızartma yağını bir tencereye boşaltıp ocağa

koyabilir ve iyice kızdırabilirsin. Yağ kızarken tavuk kanatlarının her birini önce una, sonra

yumurtaya ve en son da mısır gevreği harcına bulamalısın. Yağının yeteri kadar kızdığına

eminsen her bir tavuk kanadını yağın içine atıp her bir kısmı eşit şekilde kızarana dek

pişirebilirsin. En son olarak çıkan tavukların fazla yağını bir kağıt havluyla çekmeyi unutma.

İşlem tamam. Şimdiden afiyet olsun!

 

Çıtır Tavuk Servisi ile Birlikte

Çıtır tavukların en özel eşlikçisi elbette patates kızartması. Bu yüzden tavukları pişirirken bir

kenarda da patates kızartması yapabilirsin. Servis ederken yanına ketçap, mayonez ve barbekü

sos koymayı da sakın ihmal etme. 

 

Çıtır Tavuk Püf Noktası

Tavuk kanatlarını ilk başta sodanın içinde bekletmeyi unutmamalısın. Çünkü sodada bekleyen

tavuklar çok daha yumuşak olur ve içi iyice pişer. Böylece dışı çıtır, içi yumuşacık olan tavuk

kanatlarına sahip olabilirsin. Eğer tavuklarının fazla yağlı olmasını istemiyorsan daha sağlıklı bir

pişirme önerisi için fırını da tercih edebilirsin. Yağlı kağıt üstüne dizdiğin tavukları 200 derecelik

fırında 25 dakika pişirebilirsin.