Karnın gurulduyor... Hemen, dolu dolu, besleyici, eğlenceli ve leziz bir şeyler hazırlamalısın.
Öyle ki, tadı damağında kalmalı… Sıcacık iki pofuduk ekmek arasından eriyen peyniri, dolgun
ve pişkin köftesi, marulu, domatesi, diğer renkleri ve mis gibi kokusuyla, büyüleyici bir
cheeseburgerden kocaman bir ısırığa ne dersin?
Dostlarınla ders molasını, ailenle film keyfini, misafirlerinle ev partisini şenliğe çevirecek, enfes
bir cheeseburger tarifi geliyor.
Cheeseburger Malzemeleri:
Köftesi için malzemeler:
● 500 g. dana kıyma
● 2 tutam tuz
● 1 tutam karabiber
Diğer Malzemeler:
● 4 yaprak marul
● 4 kornişon turşu
● 4 dilim domates
● 4 dilim cheddar peyniri
● 1 adet kırmızı soğan
● 2 çorba kaşığı zeytinyağı
● Ketçap
Cheeseburger Nasıl Yapılır?
Önce malzemelerini yıkayıp temizlemelisin. Domateslerini ince ince dilimle, marul yapraklarını
yıka, kırmızı soğanını ince halkalar şeklinde doğra. Kornişon turşuların ince uzun kesilerek
hazırlanmış olsun. Bu ekibi bir kenara bırak, nefis et ve peynirin üzerine konulacakları anı beklesinler.
Köfteleri hazırlama vakti. Derin bir kapta kıymanı karabiber ve tuz ile yoğur. Yoğurma işini çok
uzatma ki köfteler lastiğe dönmesin.
Hazırladığın köftelerin her iki tarafını, zeytinyağını koyduğun iyice kızmış teflon ya da dökme
tavada mühürle. Önceden 180 derece ısıttığın fırında köftelerini istediğin pişme derecesine göre
pişir. Köftelerini çıkartmaya 1-2 dakika kala peynirlerini köftelerinin üzerine koy ve erimelerini sağla.
Hamburger ekmeğinin taban parçasından yukarıya doğru marul, turşu, soğan, köfte ve peynir,
domates ve tekrar marul yaprağını üst üste diz. Üzerine ketçabını dök. Dilersen mayonez
ve/veya barbeque sos da kullanabilirsin. En üste de hamburger ekmeğinin bombeli kapak
kısmıyla bu lezzeti kapat.
Cheeseburger Nasıl Servis Edilir? Yanına Neler Yakışır?
Cheeseburgerini geniş bir tabağa koyabilir, yanında kızarmış patates, bol ketçap ve mayonez ile
servis edebilirsin. Patates kızartması yerine patates cipsini de tercih edebilirsin.
Cheeseburgerini daha sağlıklı hale getirmek için tam buğday unlu hamburger ekmeği
kullanabilir ve yanına zeytinyağında çevirdiğin sebzelerle servis yapabilirsin.
Harika Bir Cheeseburger İçin Püf Noktaları:
● Kasabından kıymayı alırken dana döş kıyma istersen çok daha büyük bir lezzete ulaşırsın.
● Teflon ya da dökme tavada köfteleri mühürlerken çok pişirme ki köftelerin fırında iyice kurumasın.
● Her çizburgere 1 yerine 2 dilim cheddar peyniri kullanarak peynir tadını daha egemen kılabilirsin.
● Kırmızı soğanı direkt koymak yerine zeytinyağında hafif karamelize hale getirip
kullanabilirsin. Bu uygulama, cheeseburgerini gerçekten gurme bir lezzete dönüştürecektir.
● Köfteni hazırlarken içine atacağın 1 tatlı kaşığı ketçap köftene hafif bir tatlılık ve ekstra lezzet katacaktır.
● Hamburger ekmeklerinin her iki tarafının da içlerini mühürleme yaptığın tavadaki köfte ve
zeytinyağı karışımına bandırarak lezzetlendirebilirsin.
Artık işe koyulma zamanı. Merak etme, az emek ve kısa zaman sonrasında seni büyük bir mutluluk bekliyor olacak.
Afiyet olsun.