Besleyici ve Kolay Tavuklu Pilav Tarifi

Sıcak sıcak, kokusu üstünde lezzetli mi lezzetli tavuklu pilava kim hayır diyebilir ki? Neredeyse

herkesin severek yediği, bir tabak daha istediği, her öğün afiyetle yenebilecek bir lezzet.

Bazen bir sokak satıcısının önünden geçerken kokusuyla acıkmana vesile olan, bazen annen

yapsın diye heyecanla beklediğin tavuklu pilav oldukça pratik ve kolay bir yemektir. Artık canın

istediği her an çok da masraflı olmayan malzemelerle özlediğin tavuklu pilav lezzetine

kavuşabilirsin. Sokak lezzetlerindeki gibi tam ölçülü, tane tane besleyici ve kolay tavuklu pilav

tarifi işte tam burada!

 

Tavuklu Pilav Malzemeleri

● 500 gram kemikli tavuk göğsü

● 2 su bardağı pirinç

● 2 yemek kaşığı tereyağı

● 1 yemek kaşığı sıvı yağ

● 1 su bardağı tavuk suyu

● 2 su bardağı kaynar su

● 1 tatlı kaşığı tuz

● Taze çekilmiş tane karabiber

 

Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır? 

● 500 gram kemikli tavuk göğsü bir tencereye alınır ve üzerini biraz geçecek kadar su

eklenip haşlamaya bırakılır. Haşlandıktan sonra pilavı bu su ile yapacağından suyunu

dökmemelisin.

● Pilav yapımına başlamadan önce haşlanan tavuk göğsü derilerinden ve kemiklerinden

ayrılır. Tavuk eti ayrı bir kapta uzun ince olacak şekilde tel tel didiklenir. Dilersen üzerine

birkaç damla sıvı yağ damlatarak parlak olmasını sağlayabilirsin. Bir kevgir yardımıyla

tavuk alınır ve kalan tavuk suyu kaynatılmaya devam edilir.

● İçinden taş ya da kum gibi istenmeyen şeyler çıkmaması için ayıklanan pirinçler nişastası

kaybolana kadar soğuk su ile yıkanır. Bir süzgeç yardımıyla suyu süzülür.

●  Geniş bir pilav tenceresinde tereyağı sıvı yağ ile birlikte eritilir. Suyu süzülen pirinçler

eklenip karıştırılarak orta ateşte kavrulur. Rengi iyice beyazlaşan pirinçlere tuz eklenir. 

● Yaklaşık 1 su bardağı pirince 1 buçuk su bardağı ölçü olmalıdır. Kaynamaya devam eden

tavuk suyundan 1 su bardağı alınarak 2 su bardağı kaynar su ile birlikte pirinçlere ilave

edilir. 

● Ağzı kapalı şekilde önce orta ateşte 6 - 7 dakika pişirilir. Tam suyunu çekmeden

didiklenen tavuklar pilavın üstüne yerleştirilir. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu

çekene kadar pişirmeye devam edilir. Tüm suyunu çektiğinde ocaktan alıp üzerine bir

havlu kapatarak dinlenmeye bırakılır.

 

Tavuklu Pilav Nohut Servis Önerisi

Dilersen didiklenmiş tavukları eklemeden önce pilavı haşlanmış nohutla birlikte pişirebilirsin.

Servis ederken bir kaseyi su ile ıslatarak bir miktar tavuk ekleyip ve üstüne nohutla

lezzetlendirilmiş pilavı koyup servis tabağına ters çevirebilirsin. Üstüne taze çekilmiş tane

karabiber ekleyerek servis edebilirsin. 

 

Tavuklu Pilav Püf Noktası 

Pilav yapmak kolay gibi gözükse de bazı püf noktalar uygulanması gereken önemli bir yemektir.

Pilavın tane tane olmasını sağlamak için kısık ateşte pişirmeye özen göstermelisin.  Pirincin

beyaz ve parlak kalması için pilava pişerken birkaç damla limon damlatabilirsin.