Somon Burger

Günlük enerji gereksiniminizin %17'sini karşılar Bu tabak yüksek protein sağlar. Bu tabak yüksek Omega 3 sağlar.

Hazırlanma Süresi

30 dk

Pişirme Süresi

15 dk

Paylaş

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

İçindekiler

gruplanmamış

  • 400 gram somon fileto kabaca doğranmış karadeniz
  • 4 taze soğan
  • 4 dal dereotu
  • kırmızı turp
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber

Pişirmek İçin

  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı

Sunum için

  • 4 tahıllı ekmek
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 roka

Sos

  • 2 yemek kaşığı Calve Ballı Hardal
  • Porsiyon Miktarı 

    Porsiyon Sayısı

    4

    • Enerji 127
    • Protein 20.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 0.0g
    • Karbonhidrat (Lif) 0.0g
    • Şeker 0.0g
    • Lif 0.0g
    • Yağ 4.4g
    • Doymuş Yağ 0.8g
    • Doymamış Yağ 2.2g
    • Tekli Doymamış Yağ 1.3g
    • Çoklu Doymamış Yağ 0.8g
    • Trans Yap 0.0g
    • Kolesterol 46mg
    • Sodyum 75mg
    • Tuz 0.19g
    • Kalsiyum <1%
    • Demir 2%
    • Potasyum 10%
    • C Vitamini <1%
    • A Vitamini 2%

Nasıl Hazırlanır?

gruplanmamış

  1. Izgara

Blenderınızın içerisine somonlarınızı ekleyip 4 defa basıp çekerek çekin.
İçerisine malzemelerini ekleyip, tekrar 4-5 defa somonlarınızın dağılmasına izin vermeden çekin.
Harcınızı 4 adet köfteye porsiyonlayın.
Ayçiçek yağınızı tavanızda ısıtın, köftelerinizin her yüzünü 2'şer dakika pişirip kenara alın.
Ekmeklerinizi ortasından ikiye bölüp, tavanızda ısıtın.
Burgerinizi marul, köfte, kırmızı soğan, sos ve roka ile hazırlayıp, servis edin.