SOSyal Lezzet Platformu

hardal” kelimesi için 0 sonuç bulundu.

.

Acılı Turşulu Sos ile Çıtır Patates Kızartması

Acılı Turşu Sos yepyeni bir sos deneyimi sunmaya geliyor.

Acılı Turşulu Sos ile Çıtır Patates Kızartması

Hazırlanma süresi 15 dakika
Zorluk derecesi ***
Servis adedi 4-6 kişilik

Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için: 2 su bardağı ayçiçek yağı

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı Calvé Ranch Sos
  • 1 yemek kaşığı Calvé Acı Sos
  • 3 adet salatalık turşusu

Hazırlanışı:

  • 1. Patatesleri yıkayıp, soyun. İnce uzun şeritler halinde kesip bir kaba alın.
  • 2. Un, nişasta ve tuzu patateslerin üzerine ilave edip, iyice karıştırın.
  • 3. Önceden kızdırmış olduğunuz ayçiçek yağında patatesler altın rengi alıncaya kadar kızartın.
  • 4. Kızarttığınız patatesleri fazla yağını çekmesi için havlu bir kağıdın üzerine çıkarın.
  • 5. Patates kızartmasının sosu için, bir kapta Calvé Ranch Sosu, Calvé Acı Sosu ve ince küp kıydığınız turşuları ilave edip iyice karıştırın. Çıtır patates kızartmasının yanında servis edin. Afiyet olsun!