SOSyal Lezzet Platformu

hardal” kelimesi için 0 sonuç bulundu.

.

Izgara Şiş & Meksika Sos

Orta Amerika'dan gelen ateşli bir lezzet dalgası.

Izgara şiş ve meksika sos
Izgara şiş ve meksika sos
Hazırlama süresi 30 dakika
Zorluk derecesi ***
Servis adedi 4 kişilik


Malzemeler:

  • 500 g kuzu veya dana şiş

Sosu için

  • 5 yk. Calve Ketçap
  • 3-4 damla Calve Acisso
  • 3 ad. acı sivribiber (kıyılmış)
  • 1 ad. avokado (tavla zarı şeklinde doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • ½ çk. kişniş
  • ½ çk. kimyon
  • Tuz


Yapılışı:

Avokadoyu, önce boyuna ikiye kesip, yemek kaşığı yardımıyla iç çekirdeğini çıkardıktan sonra kararmaması için limonlu suda bekletip servisten hemen önce tavla zarı şeklinde doğrayın. Kuşbaşı etleri şişlere takıp, pişirdikten sonra sıcakta bekletin. Sosu için, tüm malzemeyi bir kaseye koyup bir çatal yardımıyla karıştırdıktan sonra, sos kaselerine alın. Hazırladığınız meksika sosu ızgara şişlerle birlikte sıcak olarak servis edin.