SOSyal Lezzet Platformu

hardal” kelimesi için 0 sonuç bulundu.

.

Burgu Bolonez

Makarnanın en sofistike hali.

Burgu bolenez
Burgu bolenez
Hazırlama süresi 30 dakika
Zorluk derecesi ***
Servis adedi 4 kişilik


Malzemeler:

  • 1/2 pk. burgu makarna
  • 1 yk. zeytinyağ,
  • 150 g kıyma
  • 2 yk. Sana tereyağ tadında
  • 1 ad. soğan (kıyılmış)
  • 1 ad. domates (rende)
  • 1 yk salça
  • 1 ad. çarliston biber (doğranmış)
  • 1 ad. kırmızı dolmalık biber (doğranmış)
  • 2- diş sarımsak (kıyılmış)
  • 1/2 çk kekik
  • 1 ad .kesme şeker
  • Tuz- çekilmiş karabiber
  • 4 yk. Calve Ketçap
  • 2-3 damla Knorr Acisso
  • Rende kaşar peynir


Yapılışı:

Tencereye bol su koyup kaynatın. Makarnayı, zeytinyağını ve az tuz ekleyip 8 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden az yağ ile yağlayıp sıcakta tutun. Tavada Sana tereyağ tadındayı kızdırıp, kıymayı kavurun. Kıyma kavrulmaya başaladıktan sonra kıyılmış soğanı, sarımsağı, doğranmış çarliston biberi, kırmızı dolmalık biberi ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Soğanlar renk aldıktan sonra içine rende domates ve kesme şekeri koyup, pişirmeye devam edin. Daha sonra salçayı, kekiği, tuzu ve çekilmiş karabiberi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. En son olarak içine az su ileve edip bir taşım pişirin. Hazırladığınız bolonez sosu sıcakta beklettiğiniz makarnaya karıştırıp servis tabağına alın.. Kasede Calve Ketçap ve Knorr Acissoyu karıştırıp sos kabına alın. Rende kaşarıda tabağa koyup, hepisini birlikte sıcak olarak servis edin.