Izgara Şiş & Meksika Sos
Orta Amerika'dan gelen ateşli bir lezzet dalgası.

Izgara şiş ve meksika sos
Hazırlama süresi | 30 dakika |
Zorluk derecesi | *** |
Servis adedi | 4 kişilik |
Malzemeler:
- 500 g kuzu veya dana şiş
Sosu için
- 5 yk. Calve Ketçap
- 3-4 damla Calve Acisso
- 3 ad. acı sivribiber (kıyılmış)
- 1 ad. avokado (tavla zarı şeklinde doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- ½ çk. kişniş
- ½ çk. kimyon
- Tuz
Yapılışı:
Avokadoyu, önce boyuna ikiye kesip, yemek kaşığı yardımıyla iç çekirdeğini çıkardıktan sonra kararmaması için limonlu suda bekletip servisten hemen önce tavla zarı şeklinde doğrayın. Kuşbaşı etleri şişlere takıp, pişirdikten sonra sıcakta bekletin. Sosu için, tüm malzemeyi bir kaseye koyup bir çatal yardımıyla karıştırdıktan sonra, sos kaselerine alın. Hazırladığınız meksika sosu ızgara şişlerle birlikte sıcak olarak servis edin.